PSY (rapper)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Psy
Psy from acrofan.jpg
Psy in March 2012, during a press conference for the television show Superstar K4
Pratélan latar wuri
Jeneng lairPark Jae-sang (박재상, 朴載相)
Lair (1977-12-31) Dhésèmber 31, 1977 (umur 42)
Gangnam District, Seoul, South Koréa
SakaSouth Koréa
GénreK-pop, hip hop, dance, hip house
PakaryanSinger-songwriter, rapper, dancer, record producer, actor
PirantiVocals, With SKK Team
Mangsa akarya1999–present
LabèlBidman, LNLT Entertainment, YG Entertainment, YGEX, Avex Trax, Republic, Schoolboy
Sing magepokanYG Family, Scooter Braun, MC Hammer
Sana jaringanwww.psypark.com

Birth name
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaBak Jae-Sang
McCune–ReischauerPak Chaesang
Jeneng panggung
Hangul
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaSsayi
McCune–ReischauerSsai

Park Jae-sang (Koréa: 박재상, 朴載相; lair 31 Dhésèmber 1977; umur 42 taun), Misuwur minangka nama panggungipun PSY (Koréa: 싸이, IPA: [s͈ai]; éjaan Inggris: [ˈsaɪ] SY),inggih punika penyanyi, panulis lagu, rapper, penari, ugi prodhuser rekaman kanthi asal saking nagara Koréa Kidul.[1] Panjenenganipun misuwur minangka video lucu ugi partunjukan panggung, ingkang katang wonten télévisi ing program, kados The Ellen DeGeneres Show, Extra, Good Sunday: X-Man, The Golden Fishery, The Today Show, lan Saturday Night Live. Video musikipun "Gangnam Style" inggih punika video K-pop minangka ingkang kathah piyambak dipreksani kanthi piranti YouTube, ugi video kang ingkang kathah piyambak dipunremeni sajeroning kalayak masarakat sapanjuru donya.[2] Dirilis padha 15 Juli 2012, popularitasnya terus tumbuh pesat dengan adanya video ini setelah lebih dari 413 juta ditonton, dan lebih dari 3,7 juta "disukai".[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Fekadu, Mesfin (August 27, 2012). "Wild, Crazy Style". The Express. Associated Press. |access-date= requires |url= (help)
  2. Gruger, William (August 31, 2012). "'Gangnam Style' Helps Psy Dance Way to No. 1 on Social 50 Chart". Billboard. Retrieved September 1, 2012.
  3. officialpsy (July 15, 2012). "PSY – GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V" (YouTube).


Cithakan:Korea-bio-stub