PSY (rapper)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Masalah Lua ing Modul:Hatnote_list larik 170: attempt to call field 'disambiguate' (a nil value).

Psy
Psy from acrofan.jpg
Psy in March 2012, during a press conference for the television show Superstar K4
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Park Jae-sang (박재상, 朴載相)
Lair (1977-12-31) 31 Dhésèmber 1977 (umur 39)
Gangnam District, Seoul, South Koréa
Saka South Koréa
Génre K-pop, hip hop, dance, hip house
Pakaryan Singer-songwriter, rapper, dancer, record producer, actor
Piranti Vocals, With SKK Team
Mangsa akarya 1999–present
Labèl Bidman, LNLT Entertainment, YG Entertainment, YGEX, Avex Trax, Republic, Schoolboy
Sing magepokan YG Family, Scooter Braun, MC Hammer
Sana jaringan www.psypark.com

Birth name
Hangul
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Bak Jae-Sang
McCune–Reischauer Pak Chaesang
Jeneng panggung
Hangul
Alihaksara sing Disampurnakaké Ssayi
McCune–Reischauer Ssai

Park Jae-sang (basa Korea: 박재상, 朴載相; lair 31 Dhésèmber 1977; umur 39 taun), Misuwur minangka nama panggungipun PSY (basa Korea: 싸이, Cithakan:IPA-ko; éjaan Inggris: [ˈsaɪ] SY-'),inggih punika penyanyi, panulis lagu, rapper, penari, ugi prodhuser rekaman kanthi asal saking nagara Koréa Kidul.[1] Panjenenganipun misuwur minangka video lucu ugi partunjukan panggung, ingkang katang wonten télévisi ing program, kados The Ellen DeGeneres Show, Extra, Good Sunday: X-Man, The Golden Fishery, The Today Show, lan Saturday Night Live. Video musikipun "Gangnam Style" inggih punika video K-pop minangka paling kathah dipreksani kanthi piranti YouTube, ugi video kang paling kathah dipunremeni sajeroning kalayak masarakat sapanjuru donya.[2] Dirilis padha 15 Juli 2012, popularitasnya terus tumbuh pesat dengan adanya video ini setelah lebih dari 413 juta ditonton, dan lebih dari 3,7 juta "disukai".[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Fekadu, Mesfin (2012-08-27). "Wild, Crazy Style". The Express. Associated Press. 
  2. ^ Gruger, William (August 31, 2012). "'Gangnam Style' Helps Psy Dance Way to No. 1 on Social 50 Chart". Billboard. Dijupuk September 1, 2012. 
  3. ^ officialpsy (2012-07-15). "PSY – GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V" (YouTube). 


Cithakan:Korea-bio-stub