PSY (rapper)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
PSY (rapper)
Birth name
Hangeul
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Bak Jae-Sang
McCune–Reischauer Pak Chaesang
Jeneng panggung
Hangeul
Alih Aksara sing disampurnakaké Ssayi
McCune–Reischauer Ssai

Park Jae-sang (basa Korea: 박재상, 朴載相; lair 31 Desember 1977; umur 36 taun), Misuwur minangka nama panggungipun PSY (basa Korea: 싸이, Cithakan:IPA-ko; éjaan Inggris: [ˈsaɪ] SY-'),inggih punika penyanyi, panulis lagu, rapper, penari, ugi produser rekaman kanthi asal saking negara Korea Kidul.[1]Panjenenganipun misuwur minangka video lucu ugi partunjukan panggung, ingkang katang wonten televisi ing program, kados The Ellen DeGeneres Show, Extra, Good Sunday: X-Man, The Golden Fishery, The Today Show, lan Saturday Night Live. Video musikipun "Gangnam Style" inggih punika video K-pop minangka paling katah dipreksani kanthi piranti YouTube, ugi video kang paling katah dipunremeni jroning kalayak masyarakat sapanjuru donya.[2] Dirilis pada 15 Juli 2012, popularitasnya terus tumbuh pesat dengan adanya video ini setelah lebih dari 413 juta ditonton, dan lebih dari 3,7 juta "disukai".[3]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Fekadu, Mesfin. "Wild, Crazy Style", 2012-08-27. diaksès tanggal 2012-08-27. 
  2. ^ Gruger, William. "'Gangnam Style' Helps Psy Dance Way to No. 1 on Social 50 Chart", August 31, 2012. diaksès tanggal September 1, 2012. 
  3. ^ officialpsy (2012-07-15). "PSY – GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V" (YouTube). http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0.

Cithakan:Korea-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=PSY_(rapper)&oldid=847305"