Pèci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pèci item

Pèci utawi dipunkenal kalih nami kopiah, inggih punika salah satunggiling jinis anggéan resmi Républik Indonésia ing donya Internasional, utamanipun Pèci cemeng. Pèci sampun dipunkenal wiwit saking jaman Indonésia Mardika. Ir. Soekarno sampun konsisten ngagem Pèci cemeng ing pundhi mawon piyambakipun wonten. Sapanungalipun Ir. Soekarno, Présidhèn Présidhèn penerus piyambakipun taksih konsisten ngagem Pèci kalih jas resmi, utawi nembé ngagem batik. Péci item sampun dados ciri khas utawi identitas kanggé tiyang Indonésia ingkang sampun dipunakui donya. Salah satunggalipun Présidhèn Palestina, Alm. Yaser Arafat ingkang ngagem Kipayeh ingkang dados ciri khas Palestina. Sami kaliyan nagari nagari sanèsipun, tuladha Arab ingkang cirinipun gamis lan sorban kang dipuniket kalih tali item. Présidhèn Gus Dur sami mawon remen sanget ngagem Péci Item produksi Indonésia. Sapanunggalipun ngoten saged dipunpersani foto foto resmi pejabat ingkang dipunpajang ing kantor, sami ngagem Péci item.[1]

Jinis Pèci[besut | besut sumber]

Jinis pèci ing antawisipun inggih punika: pèci BHT pita arohmah, pèci afgan, peci afgan pita, pèci al hidayah, pèci alazmi bulat, pèci albarokah panjang, pèci aldaut banglades, pèci almubarok lipat, pèci banjar, pèci batik, pèci bludru bordir arohmah, pèci bludru pita arohmah, pèci china, pèci lipat, pèci madinah, pèci madinah bludru, pèci madit assalam, pèci rajut alazmi, pèci rajut alinayah bandung, peci rotan bulat, peci sablon adidas, pèci sablon busa, peci sablon spon, peci songkok azkalussalam, peci songkok mulia, peci songkok rahmat, pèci spon woll, pèci stick UJ alhabsy, pèci taliban biyasa, pèci taliban ulir, pèci thailand, pèci tsaqofah pita, pèci wol garut, pèci wol garut anak. Lan sapanunggalipun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ sejarah.kompasiana.com(dipuntingali tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ store.almuslimu.com(dipuntingali tanggal 24 Agustus 2011)