Pèci

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pèci item

Pèci utawi dipunkenal kalih nami kopiah, inggih punika salah satunggiling jinis anggéan resmi Republik Indonesia ing donya Internasional, utamanipun Pèci cemeng. Pèci sampun dipunkenal wiwit saking jaman Indonesia Mardika. Ir. Soekarno sampun konsisten ngagem Pèci cemeng ing pundhi mawon piyambakipun wonten. Sapanungalipun Ir. Soekarno, Presiden Presiden penerus piyambakipun taksih konsisten ngagem Pèci kalih jas resmi, utawi nembe ngagem batik. Péci item sampun dados ciri khas utawi identitas kangge tiyang Indonesia ingkang sampun dipunakui donya. Salah satunggalipun Presiden Palestina, Alm. Yaser Arafat ingkang ngagem Kipayeh ingkang dados ciri khas Palestina. Sami kaliyan negari negari sanèsipun, tuladha Arab ingkang cirinipun gamis lan sorban kang dipuniket kalih tali item. Presiden Gus Dur sami mawon remen sanget ngagem Péci Item produksi Indonesia. Sapanunggalipun ngoten saged dipunpersani foto foto resmi pejabat ingkang dipunpajang ing kantor, sami ngagem Péci item.[1]

Jinis Pèci[sunting | sunting sumber]

Jinis pèci ing antawisipun inggih punika: pèci BHT pita arohmah, pèci afgan, peci afgan pita, pèci al hidayah, pèci alazmi bulat, pèci albarokah panjang, pèci aldaut banglades, pèci almubarok lipat, pèci banjar, pèci batik, pèci bludru bordir arohmah, pèci bludru pita arohmah, pèci china, pèci lipat, pèci madinah, pèci madinah bludru, pèci madit assalam, pèci rajut alazmi, pèci rajut alinayah bandung, peci rotan bulat, peci sablon adidas, pèci sablon busa, peci sablon spon, peci songkok azkalussalam, peci songkok mulia, peci songkok rahmat, pèci spon woll, pèci stick UJ alhabsy, pèci taliban biasa, pèci taliban ulir, pèci thailand, pèci tsaqofah pita, pèci wol garut, pèci wol garut anak. Lan sapanunggalipun.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)sejarah.kompasiana.com(dipuntingali tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ (id)store.almuslimu.com(dipuntingali tanggal 24 Agustus 2011)
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pèci&oldid=832300"