Ovos moles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ovos moles de Aveiro
Ovos moles.jpg
Panggonan asalPortugal
Tlatah utawa prajaAveiro
Woworan pokokEgg yolks, sugar
Katerangan liyanéCertification: PGI (2006)
Buku masakan: Ovos moles de Aveiro  Médhia: Ovos moles de Aveiro

Ovos moles de Aveiro (secara harfiah, "endhog alus saka Aveiro ") - kadhang kala ditulis minangka ovos-moles de Aveiro - minangka panganan khas jajanan lokal saka Distrik Aveiro, Portugal, digawe saka kuning telur lan gula, lan sok-sok soklat . Campuran iki banjur dilebokake ing celengan kertas beras cilik utawa glepung tepung gandum padha karo wafer komuni [1] dibentuk dadi bentuk bahari kayata cangkang. [2] Ing taun 2008, produk kasebut ditunjuk minangka produk kanthi Proteksi Geografi Indikasi dening Uni Eropa

. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b European Commission (22 July 2008). "Commission Regulation (EC) N.º 510/2006". Brussels, Belgium: Official Journal of the European Union. Dibukak ing 14 December 2012.
  2. Goldstein, Darra; Mintz, Sidney (April 1, 2015). The Oxford Companion to Sugar and Sweets. Oxford University Press. ISBN 0199313628. Dibukak ing 20 March 2018.