Oversea-Chinese Banking Corporation

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Oversea-Chinese Banking Corporation Limited
Publik (SGX: O39)
Diyasa 1932
Kantor gedhé Singapura Singapura
Tlatah lumadi
Asia Tenggara
Wong kunci
Cheong Choong Kong, Ketua
David Conner, CEO
Heng Sou Sun, Kepala Operasi & Teknologi, Singapura
Wijil Perbankan konsumen
Perbankan korporasi
Perbankan investasi
Manajemen kekayaan global
Manajemen aset
Asuransi
S$4.815.000.000 (FY2009)
S$1.962.000.000 (FY2009)
Gunggung asèt S$224.000.000.000 (September 2010)
Gunggung ékuwitas S$20.000.000.000
Slogan Singapore's longest established local bank
Sana jaringan www.ocbc.com

Oversea-Chinese Banking Corporation Limited (SGX: O39) (Hanzi sederhana: 华侨银行有限公司pinyin: Huáqiáo Yínháng Yǒuxìan Gōngsī), kacekak minangka jeneng OCBC Bank (华侨银行),ya iku organisasi jasa kauangan publisitas kang duwé kantor punjer ana ing Singapura, madeg ing taun 1932 amarga Depresi Besar banjur digabungake déning telu bank-bank antarané Chinese Commercial Bank (1912), Ho Hong Bank (1917) lan Oversea-Chinese Bank (1919). OCBC Bank dadi salah sijiné bank lokal paling misuwur ing Singapura, minangka aset golongan punjul S$224.000.000.000. Bank kang duwé rangking kredit paling dhuwur wewengkon ing Singapura. Sasi November 2010, OCBC OCBC Bank kagolong banj lokal gedhé dhéwé ana ing Singapura déning kapitalisasi pasar.[1] Asebab kaanan global, bank OCBC kagolong bank lokal paling cilik ing Singapura.

Jaringan global bank kang misuwur lan maju ndadèkaké duwé anak cabang punjul 530 cabang lan duwé kantor pawakilan ing 15 nagara lan wewengkon, ya iku salah sijiné Singapura, Malaysia, Indonésia, lan cabang ing negera Republik Rakyat Cina, Hong Kong, Jepang, Australia, Karajan Manunggal lan Amérika Sarekat. Cabang-cabang bank OCBC dumadi dumadi 411 cabang lan kantor ing Indonésia dioperasikake déning anak parusahaané, Bank OCBC NISP.

Anak perusahaan bank[besut | besut sumber]

Akuisisi bank[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Jo-Ann Huang (12 November 2010). "OCBC Surpasses DBS To Become No 1 Bank In Singapore". Today (Singapura). k. B2.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung);

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Bank-stub