Bank OCBC NISP

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Bank OCBC NISP Tbk
Publik (Cithakan:Bej)
IndhustriKeuangan lan komponennya
DiyasaJakarta, Indonesia (1941)
Kantor gedhéKantor Pusat ing Jakarta, Indonesia
Wong kunci
Parwati Surjaudaja
(Présidhèn Direktur)
WijilKeuangan
Sana jaringanwww.ocbcnisp.com

Bank OCBC NISP (sadurungé duwé jeneng Bank NISP) ya iku sawijining bank swasta ing Indonesia. Kang madeg ing tanggal 4 April 1941 ana ing kutha Bandung kanthi jeneng NV Nederlandsch-Indische Spaar en Deposito Bank. Sajeroning taun 1981, Bank iki ganti nama NV. Spaar En Deposito kang nagndut arti Bank Aji Inti Sari Penyimpan (kacekak Bank NISP).Bank banjur misuwur amarga pelayanan ing masarakat kang apik lan madahi para pandhudhukutawa warga bisa ngajukake pinjaman modal utawa nabung, uga misuwur janthi jeneng Bank NISP.

Wiwit tanggal 16 Oktober 2008, Bank NISP resmi kanthi jeneng lan logo dadi Bank OCBC NISP. Jeneng perusahaan uga turut dibubuhake saka PT Bank NISP Tbk dadi PT Bank OCBC NISP Tbk.

Sajeroning 1 Januari 2011, Bank OCBC Indonesia resmi gabung karo Bank OCBC NISP minangka nyucupi paedah tata cara lan aturan pamilik tunggal saka Bank Indonesia.

Bank OCBC NISP uga asring nyathet prestasi lan bebungah kanthi unggul sajeroning donya perbankan sarta bisa nyabet aneka rupa panghargaan.

Mangsa taun 2012 mayoritas saham Bank OCBC NISP dikuasai déning OCBC Group kang dumunung ing Singapura. OCBC dadi salah sijiné Bank kang nyediake jasa perbankan lan asuransi gedhé dhéwé lan paling misuwur ing Singapura

Kang kapimpin déning direktur utama ya iku Parwati Surjaudaja

Manajemen[besut | besut sumber]

Présidhèn Komisaris:Pramukti Surjaudaja
Wakil:Peter Eko Sutioso(Inden)
Komisaris:David Philbruck Conner
Komisaris:Lai Teck Poh
Komisaris Inden:Roy Athana Karagoglan
Komisaris Inden:Jusuf Halim
Komisaris Inden:Kwan Chiew Choi

Présidhèn Direktur:Parwati Surjaudaja
Wakil:Na Wu Beng
Direktur:Hardi Juganda
Yogadharma Ratnapalasari
Rama Pranata Kusumaputra
Louis Sudarmana
Rudy Hamdani
Alan Jenvinhakul
Emilya Tjahjadi
Hartati
Thomas Arifin

Produk[besut | besut sumber]

Tabungan[besut | besut sumber]

  • Tabungan Harian (Tabhar)-Tabungan reguler saka Bank OCBC NISP, ya iku wujud tabungan dinan utawa tabungan umum.
  • Tabungan Berhadiah Ganda (Tanda)-Tabungan minangka promo bebungah-bebungah lan diundi saben sasi utawa atuana ing Bank OCBC NISP.
  • Tabungan Berjangka (TAKA)-Tabungan sajinis deposito kang dikanggokake déning nasabah kang ngerintis utawa ngerencanakake kanggo urip sabanjuré
  • OCBC NISP Dollar-Produk tabungan sajeroning wujus mata duit asing kaya ta Dollar Amérika.

OCBC NISP Premier[besut | besut sumber]

OCBC NISP Premier yediake layanan perbankan lan wealth management kang ekslusif ditujukake déning para nasabah mass affluent. Babagan kang nggambaraké langkah anyar saka kerja bareng antara Bank OCBC NISP lan Bank OCBC Singapura tumuju menehake solusi kang duwé mutu uga kwalitas nasabah – Kanthi mumpangatake basis nasabah OCBC NISP kang kuwat dan di dukung déning teknologi, solusi keuangan lan keahlian pasar saka OCBC Singapura.

Kredit[besut | besut sumber]

  • Kredit Kepemilikan Rumah (KPR)
  • Kredit Kepemilikan Kendaraan Bermotor (KKM)
  • Kredit Multiguna (KMG)

OCBC NISP Syariah[besut | besut sumber]

Pada 2009,OCBC NISP memiliki UUS. Dewan Pengawas Syariah

  • Dr Muh Anwar Ibrahim
  • Muh Bagus Teguh Perwira,Lc,MA

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Bank ing Indonesia


Cithakan:Perbankan-stub