Olahan Palembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masakan tradisional khas Palembang; pindang iwak baung, brengkes, tempoyak, iwak lais, sambal buah karo mangga enom, sambal tempoyak, iwak asin, sambal asem, lan sayuran lalab (ulam), disuguhake ing restoran tradisional ing Palembang .

Masakan Palembang minangka salah sawijining jinis masakan masarakat Palembang ing kutha Palembang ing propinsi Sumatera Selatan, Indonesia . [1] Iki minangka panganan nomer loro sing paling misuwur saka Sumatra sawise Padang .

Perahu warung ngambang sing dipasang ing pinggir kali Musi, Palembang, adol favorit lokal kayata pempek . Masakan Palembang gumantung banget karo perikanan perairan Musi.
Patin tempoyak, iwak pangasius disedhot saos durian sing difermentasi.
Pempek kapal selam lan pempek kriting, dibungkus nganggo saus cuko pedhes.
Saka kiwa menyang tengen jam: lakso, burgo, lan laksan .
Kerupuk ikan utawa kemplang iwak, cemilan populer ing Palembang
Kue maksuba, kue tanpa tepung sing digawe endhog bebek lan susu pekat sing legi.
  1. Rudy, Chef Gerry (2018-04-30). Resep Autentik Pempek Palembang & Masakan Khas Wong Kito (ing basa Indonesia). Gramedia Pustaka Utama. ISBN 9786020383767.