Dhaharan Padang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Warna negari Amérika Serikat ingkang taksih dhahar dhaharan Padang ing satunggalipun griya dhahar Padang ing Jakarta.

Dhaharan Padang utawi Panganan Padang inggih punika nama ingkang dipunginakaken kangge nyebat sadaya jinis dhaharan saking wewengkon Minangkabau, provinsi Sumatra Kilèn, Indonésia.[1] Sanajan sejatosipun maneka warni dhaharan Sumatra Kilèn boten sadayanipun saking Kutha Padang, contonipun dhaharan saking Kutha Bukittinggi ingkang ugi nggadhahi tradisi kulinér ingkang kathah.[1] Griya dhahar Padang utawi rumah makan Padang utawi griya dhahar urang uwak punika dados sesebatan kangge usaha dhaharan Padang.[1]

Limrahipun manajemen griya dhahar Padang dipunatur déning kulawarga utawi kerabat satunggal kampung.[2] Tiyang ingkang ngatur griya dhahar Padang kathah ingkang nggadhahi sesanti utawi falsafah Minang ingkang démokratis, kados berat sama dipikul, ringan sama dijinjing.[3] Babagan punika katingal ing pembagen kauntungan ingkang dipunbagi saben setunggal atus dinten nyambut damel, kanthi sistem bagi hasil adhedhasar indeks préstasi.[3] Cara kados mekaten ingkang saged nyurung sadaya karyawan supados nggadhahi préstasi, karyawan badhé tansah mbudidaya kanggé ngaturi tamu kanthi saé supados tamu punika kersa dhahar malih ing griya dhahar Padang.[3] Sistem bagi hasil kados punika ingkang damel karyawan nggadhahi pangraos ndhérék nggadhahai usaha dhaharan Padang.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)[Habsari, Rinto, (2007), Info boga Jakarta, Gramedia Pustaka Utama, ISBN 978-979-22-2860-1.]
  2. ^ (id)[Alamsyah, Yuyun, Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional, kaca 87, Elex Media Komputindo, ISBN 978-979-27-4117-9.]
  3. ^ a b c d (id)[Alamsyah, Yuyun, Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional, kaca 90, Elex Media Komputindo, ISBN 978-979-27-4117-9.]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dhaharan Padang ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhaharan_Padang&oldid=1061614"