Dhaharan Padang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Warna nagari Amérika Sarékat ingkang taksih dhahar dhaharan Padang ing satunggalipun griya dhahar Padang ing Jakarta.

Dhaharan Padang utawi Panganan Padang inggih punika nama ingkang dipun-ginakaken kanggé nyebat sadaya jinis dhaharan saking wewengkon Minangkabau, provinsi Sumatra Kilèn, Indonésia.[1] Sanajan sejatosipun manéka warni dhaharan Sumatra Kilèn boten sadayanipun saking Kutha Padang, contonipun dhaharan saking Kutha Bukittinggi ingkang ugi gadhah tradisi kulinér ingkang kathah.[1] Griya dhahar Padang utawi rumah makan Padang utawi griya dhahar urang uwak punika dados sesebatan kanggé usaha dhaharan Padang.[1]

Limrahipun manajemen griya dhahar Padang dipunatur déning kulawarga utawi kerabat satunggal kampung.[2] Tiyang ingkang ngatur griya dhahar Padang kathah ingkang gadhah sesanti utawi falsafah Minang ingkang démokratis, kados berat sama dipikul, ringan sama dijinjing.[3] Babagan punika katingal ing pembagen kauntungan ingkang dipunbagi saben satunggal atus dinten nyambut damel, kanthi sistem bagi hasil adhedhasar indeks préstasi.[3] Cara kados makaten ingkang saged nyurung sadaya karyawan supados gadhah préstasi, karyawan badhé tansah mbudidaya kanggé ngaturi tamu kanthi saé supados tamu punika kersa dhahar malih ing griya dhahar Padang.[3] Sistem bagi hasil kados punika ingkang damel karyawan gadhah pangraos ndhérék nggadhahai usaha dhaharan Padang.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c [Habsari, Rinto, (2007), Info boga Jakarta, Gramedia Pustaka Utama, ISBN 978-979-22-2860-1.]
  2. ^ [Alamsyah, Yuyun, Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional, kaca 87, Elex Media Komputindo, ISBN 978-979-27-4117-9.]
  3. ^ a b c d [Alamsyah, Yuyun, Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional, kaca 90, Elex Media Komputindo, ISBN 978-979-27-4117-9.]

Pranala njawi[besut | besut sumber]