Olahan Acèh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mi aceh, mi goreng umum Aceh

Masakan Aceh minangka salah sawijining olahan jinis masakan masarakat Aceh ing Aceh ing Sumatra, Indonesia . Masakan iki misuwur lan misuwur ing Indonesia. Pedagang Arab, Persia, lan India [1][2] pedagang mengaruhi panganan ing Aceh sanajan roso wis akeh owah saka bentuk asline.[3] Gabungan rempah - rempah ing masakan Aceh kaya umume ditemokake ing masakan India lan Arab, kaya ta jahe, mrica, ketumbar, cumin, cengkeh, kayu manis, kapulaga lan adas .[4] Macem-macem panganan Aceh dimasak nganggo kari lan / utawa santen, sing umume digabung karo daging kaya ta kebo, daging sapi, daging kambing, iwak, utawa pitik.[5]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Arndt Graf, Susanne Schroter & Edwin Wieringa, ed. (2010). Aceh: History, Politics and Culture. p. 182.
  2. Arndt Graf, Susanne Schroter & Edwin Wieringa, ed. (2010). Aceh: History, Politics and Culture. p. 183.
  3. Wibisono, Nuran (June 4, 2018). "Jejak India Dalam Kuliner Nusantara". tirto.id (ing basa Indonesia).
  4. Rosemary Brissenden (2007). Southeast Asian Food: Classic and Modern Dishes from Indonesia, Malaysia, Singapore, Thailand, Laos, Cambodia and Vietnam. Tuttle Publishing. ISBN 0-7946-0488-9.
  5. Patrick Witton (2002). World Food: Indonesia. Lonely Planet. ISBN 1-7405-9009-0.