Oka Antara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Oka Antara
Oka Antara
Latar wuri
Jeneng lair Oka Antara
Lair (1980-07-08) Juli 8, 1980 (umur 39)
Indonésia Indonésia
Pakaryan aktor
Taun aktif 2006-saiki
Pasangan Rara Wiritanaya

Oka Wisnupada Antara kondhang kanthi jeneng Oka Antara (lair ing Jakarta, 8 Juli 1981; umur 38 taun).[1] Oka antara ya iku juru main filem Indonésia.[1] Oka Antara wiwit misuwur jenengé nalika dhèwèké main ing filem kang judhulé Gue Kapok Jatuh Cinta.[1] Sawisé main filem kang sepisanan iku, Oka Antara banjur main manèh ing filem kang judhulé Ayat-Ayat Cinta.[1] Ing filem iki jeneng Oka Antara sangsaya misuwur.[1]

Profil[besut | besut sumber]

Karir Oka Antara kawiwitan nalika taun 2006.[1] Nalika iku Oka Antara main dadi salah sijiné juru main ing filem layar lebar Indonésia.[1] Oka tau main filem kaya ta Gue Kapok Jatuh Cinta lan filem horor kang diarahaké sutradara kang jenengé Adrianto Sinaga. Film horor iki judhulé Hantu.[1]

Jeneng Oka Antara sangsaya misuwur nalika Oka main dadi karakter Syaiful ing filem Ayat-Ayat CInta.[1] Film iki bisa sukses nalika iku.[1] Film Ayat-Ayat Cinta iku digawé kanthi sutradara kang jenengé Hanung Bramantyo.[1] Sadurungé iku, Oka Antara uga tau meranaké tokoh kang jenengé Facry.[1] Nanging tokoh iku banjur diwenéhaké karo Fedi Nuril.[1]

Taun 2008 Oka Antara dadi nominasi ing kategori pemeran pendukung priya kang paling apik versi Festival Film Indonésia.[1] Dhèwèké éntuk kategori iki lumantar filem Ayat-Ayat Cinta.[1] Nalika taun 2009, Oka Antara main manèh ing filem religi kang judhulé Perempuan Berkalung Sorban.[1] Film iki uga garapané sutradara kang jenengé Hanung Bramantyo.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 7 Juli 2008, Oka nikah.[2] Oka nikah karo Rara Wiritanaya.[2] Rara Wiritanaya iku salah sijiné presenter TV lan bintang iklan kang asalé saka Bali.[2] Nalika nikah Oka Antara lan Rara Wiritanaya nikah nganggo adat Bali.[2] Oka nikah ing Hotèl Bidakara kang manggon ing Jakarta Selatan.[2] Sadurungé resepsi dianakaké, Oka lan Rara ngresmekaké gayutané leloroné ing upacara pernikahan ing kampung halamané ya iku ing Karangasem Bali.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Oka Antara.[1]

Film[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron Oka Antara.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s KapanLagi? selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  2. a b c d e f Berita Pernikahan Oka - Rara(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)