Nissan Silvia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Nissan Silvia

Nissan Silvia ya iku salah sijiné montor sport kompak kang nduwèni rodha bagéyan mburi kang digawé déning Nissan Motors, Japan.[1] Generasi kang sepisanan mobil Nissan Silvia kang digawé kanthi wektu kang cepet lan cacahé uga ora akeh.[1] Generasi kang sepisanan iki digawé nalika taun 1960-an.[1] Ananging nalika pertengahan taun 1970-an nganti taun 2002, mobil Nissan Silvia diproduksi kanthi massal.[1] Kanggo pasar eksport, generasi Silvia dipasaraké kanthi jeneng 200SX.[1] Kang dadi kompetitor Silvia / SX ya iku Honda Prelude, Toyota Celica, lan Mitsubishi Eclipse.[1]

Generasi kang sepisanan[besut | besut sumber]

Silvia Coupe iki dirancang karo wong Jerman.[1] Ananging generasi kang sepisanan iki mung dipasaraké ing Jepang, lan sithik kang dipasaraké kanthi diekspor ing Australia.[1]

Generasi kang kaping pindho[besut | besut sumber]

Generasi kang kapindho saka nissan silvia iku nduwéni jenengé 200SX.[2] Generasi kapindho iki wiwit diprodhuksi massal lan diekspor ing negara-negara liyané.[2] Mesin kang digunakaké Silvia LS ing Jepang ya iku 1800 cc.[2] Modhél kanggo Amerika nduwéni mesin 2000 cc, lan bumper kang luwih dawa kanggo njaga kaamanan ananging nggawé kurang apik yèn disawang.[2]

Generasi kang kaping telu (1979-1983) lan 240RS (1983-1985)[besut | besut sumber]

Kanthi platform S110, Silvia lan Gazelle nduwéni bentuk kothak ananging elegan.[1] Uga ana kang bentuké Hardtop Coupe kanthi lawang kang cacahé loro lan Hatchback Coupe kanthi lawang kang cacahé telu.[1]

Nissan 240RS[besut | besut sumber]

Kanggo mélu kajuaraan rally tingkat donya, Nisan bareng karo Blydenstein nggawé Nissan 240RS kang kalebu kategori Group B. 240RS kang nduwéni mesin FJ24 kanthi karburator Twin Solex kang nduwéni tenaga 265 bhp,ananging mung nduwéni penggerak rodha kang mburi.[1]

Generasi kang kaping papat (1984-1988)[besut | besut sumber]

Silvia lan Gazelle S12 nduwéni lampu kanthi retractable lan nduwéni bentuk notchback lan hatchback.[1] Mesin kang dianggo ya iku 1800 cc, 1800 cc turbo, lan 2000 cc.[1] Mesin V6 3000 cc lagi dianggo nalika taun 1987 kanggo modhél 200SX SE.[1]

Generasi kang kalima (1989-1994) lan 180SX (1989-1998)[besut | besut sumber]

Ana telu bentuk dhasar kang digawé ing platform S13 ya iku Coupe, Fastback, lan Convertible.[1] Modhél kang unik ya iku Sileighty ya iku Fastback kang nggunakaké bagéyan ngarep kanthi bentuk Silvia Coupe lan lampu ngarep kang bentuké kothak.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)situsotomotif.com(dipunundhuh tanggal 6 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (en)parkers.co.uk(dipunundhuh tanggal 6 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nissan_Silvia&oldid=977460"