Nindy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nindy
Nindy
Latar wuri
Jeneng lair Anindia Yandirest Ayunda
Jeneng liya Nindy
Lair (1989-01-10) 10 Januari 1989 (umur 27)
 Indonésia Padang, Sumatera Barat, Indonesia
Jinis Musik Pop, Teen Pop
Pakaryan penyanyi, aktris
Taun aktif 2006 - sapunika
Parusahan rekaman Sony Music Indonesia
Pasangan Qibil "The Changcuters" (tilas)

Anindia Yandirest Ayunda utawi langkung misuwur kanthi asma Nindy (lair ing Padang, Sumatera Barat, 10 Januari 1989; umur 27 taun) inggih punika penyanyi saking Indonésia.[1] Nindy kalebet lulusan SMA Labschool Jakarta.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Nindy kapilih dados juwara I Sumbar (Sumatera Kulon) Talenta.[2] Amargi punika, Nindy dipundhawuhi kagem nyanyi ing Kantor Kadutaan Ageng Malaysia.[2] Sanésipun punika, Nindy ugi menang ing kontés dhuet kaliyan Audy ingkang dipunlaksanakaken déning salah satunggalipun prodhuk kecantikan.[2] Ing kontés punika Nindy nyanyi lagu Untuk Sahabat ingkang ing wonten album 23-03.[2] Taun 2007, Nindy mlebet dhapur rekaman.[2] Sasanesipun nyanyi lagu Matahari ing album Ost. Badai Pasti Berlalu, Nindy ugi nate ndherek klompok vokal Bragi supados nyanyi lagu kanthi irah-irahan Tidur Malam Ini; ing album Bragi ingkang énggal, The Best of Bragi.[2] Nindy ngliris albumipun ingkang kapisan nalika tanggal 20 Oktober 2008 kanthi irah-irahan Tak Pernah Kubayangkan. Amargi juwara ing adicara kontes Olay Duet with Audy ing taun 2006 saged damel inspirasi Nindy supados terjun total ing jagad musik.[2] Lagunipun ingkang kapisan kanthi irah-irahan "Buktikan"' sukses sanget amargi lirikipun ingkang easy listening, kasil dados posisi kapisan ing radio airplay ngantos gangsal minggu.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Twiter Nindy dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)Sony Music Indonesia dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(id)Twiter Nindy


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nindy&oldid=1089498"