Nindy

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Nindy
Nindy
Latar wuri
Jeneng lair Anindia Yandirest Ayunda
Jeneng liya Nindy
Lair 10 Januari 1989 (umur 27)
Flag of Indonesia.svg Padang, Sumatera Barat, Indonesia
Jinis Musik Pop, Teen Pop
Pakaryan penyanyi, aktris
Taun aktif 2006 - sapunika
Parusahan rekaman Sony Music Indonesia
Pasangan Qibil "The Changcuters" (tilas)

Anindia Yandirest Ayunda utawi langkung misuwur kanthi asma Nindy (dipunlairaken ing Padang, Sumatera Barat, 10 Januari 1989; umur 27 taun) inggih punika penyanyi saking Indonésia.[1] Nindy kalebet lulusan SMA Labschool Jakarta.[1]

Karier[sunting | besut sumber]

Nindy kapilih dados juwara I Sumbar (Sumatera Kulon) Talenta.[2] Amargi punika, Nindy dipundhawuhi kagem nyanyi ing Kantor Kadutaan Ageng Malaysia.[2] Sanésipun punika, Nindy ugi menang ing kontés dhuet kaliyan Audy ingkang dipunlaksanakaken déning salah satunggalipun prodhuk kecantikan.[2] Ing kontés punika Nindy nyanyi lagu Untuk Sahabat ingkang ing wonten album 23-03.[2] Taun 2007, Nindy mlebet dhapur rekaman.[2] Sasanesipun nyanyi lagu Matahari ing album Ost. Badai Pasti Berlalu, Nindy ugi nate ndherek klompok vokal Bragi supados nyanyi lagu kanthi irah-irahan Tidur Malam Ini; ing album Bragi ingkang énggal, The Best of Bragi.[2] Nindy ngliris albumipun ingkang kapisan nalika tanggal 20 Oktober 2008 kanthi irah-irahan Tak Pernah Kubayangkan. Amargi juwara ing adicara kontes Olay Duet with Audy ing taun 2006 saged damel inspirasi Nindy supados terjun total ing jagad musik.[2] Lagunipun ingkang kapisan kanthi irah-irahan "Buktikan"' sukses sanget amargi lirikipun ingkang easy listening, kasil dados posisi kapisan ing radio airplay ngantos gangsal minggu.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Twiter Nindy dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)Sony Music Indonesia dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]

(id)Twiter Nindy


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nindy&oldid=982062"