The Changcuters

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Changcuters
The Changcuters
Latar wuri
Lair 19 September 2005
Indonésia Bandung, Indonésia
Jinis Musik Rock
Taun aktif 2005-saiki
Parusahan rekaman Masterplan Records (2005-2006)
Sony BMG Indonésia (2007-sekarang)
Situs resmi http://www.thechangcuters.net/
Anggota
Tria
Qibil
Alda
Dipa
Erick

The Changcuters grup musik saka Bandung, Indonesia kang diwangun taun 2005 tanggal 19 September, dianggotani déning Mohammad Tria Ramadhani alias Tria (vokalis), Muhammad Iqbal utawa Qibil (backing vocal & gitaris), Arlanda Ghazali Langitan utawa Alda (gitaris), Dipa Nandastyra Hasibuan utawa Dipa (bassis), lan Erick Nindyoastomo alias Erick (drummer).[1]

The Changcuters wiwit dikenal wiwit mbintangi iklan selular provider karo jargon "beuu", jenengé melejit sawisé mbintangi filem THE TARIX JABRIX (2008).[1] Film iku mpopulerkan album kaloroné, MENCOBA SUKSES KEMBALI (2008) kang ana ing ngisore label Sony BMG, Pasalé pirang lagu ing album ksebut minangka soundtrack filem kang dibintangi.[1] Awalé, band iki didiriké karo Dipa, Tria lan Qibil ya iku kanca sak kampus banjur ngajak Alda lan Erick, ya iku kancané Qibil main band wektu ana ing SMU.[1] sadurungé gabung déning Sony BMG, The Changcuters tau ngrilis album perdana kang bertajuk MENCOBA SUKSES kang dirilis sasi Agustus 2006, Album mau lair karo bantuan Uki Peterpan, kalebu prosès gawé master, prosès duplicating kaset lan CD, jadwal studio rekaman lan biaya liyané kerana masalah distribusi kang ora mulus, album iki kurang sukses ing pasaran.[1] déning bantuan Uki manèh The Changcuters bisa nembus Sony BMG lan berhasil merilis album kaloroné, olih atur sapala hangat ing album kalara, ora gawé The Changcuter ngenteni suwé kanggo ngrilis album kateluné, ing tlatah La Piazza Kelapa Gading, Jakarta Utara grup band iki ngadaké konser karo tajuk Pertunjukan Siang Bolong The Changcuters & Misteri Kalajengking Hitam kanggo launching album anyaré, ing ajang Dahyat Award, Tria dkk ngeraih penghargaan dadi Aksi Panggung Terdahsyat.[1]

lara kang ndadak dialami déning vokalis The Changcuters, mula Tria ora bisa tampil bareng kanca-kancané ing acara Pond'steens Concert kang digelar ing Surabaya.[2]

jebulé vokalis kang kerep tampil nyentrik iku terserang lelara cacar air kang ora intuk kena angin njaba.[2] nanging Tria ora péngin nglewataké momen konser mau, saknalika sadurungé konser wiwit, Tria sempet pesan karo kanca-kancané kanggo ndokumentasiké acara wengi iku liwat video.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi The Changcuters dipununduh tanggal 20 Juli 2011
  2. a b c gosip The Changcuters dipununduh tanggal 20 Juli 2011