Menyang kontèn

Ngolah apel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Apel Bramley
Mbah Smith apel
Apel Gravenstein Abang
Gravenstein Kuning
Apel panggang karo saus vanilla

Apple masak, apel kuliner utawa apel yaiku apel sing biasane digunakake kanggo masak, beda karo apel panganan cuci mulut, sing dipangan mentah. Apel masak umume luwih gedhe, lan bisa uga luwih murah tinimbang jinis panganan cuci mulut. Sawetara jinis duwe daging tenan sing ora bakal rusak banget nalika dimasak. Varietas kuliner kanthi kadar asam sing akeh ngasilake woh-wohan nalika mateng, sing dikarepake kanggo resep-resep. [1] Inggris nanem macem-macem apel khusus kanggo masak. Ing saindenging jagad, varietas tujuan ganda (kanggo masak lan mangan mentah) luwih akeh ditanam. A apple panggang dipanggang ing oven nganti dadi alus. Inti biasane dicopot lan growong sing diasilake diiseni woh-wohan, gula coklat, kismis, utawa kayu manis, lan kadang-kadang minuman keras kayata brendi . Pangsit apel nambah kerak kue-kue.

Apel bisa dimasak dadi saos, butter apel, utawa wadi . Dheweke bisa dipanggang ing oven lan disajikake karo custard, lan digawe dadi pai utawa apel . Ing Inggris daging babi panggang racake disajekake karo saus apel sing adhem digawe saka apel sing digodhog lan ditumbuk. Bramley apel minangka apel masak sing paling kawentar ana ing Inggris, dene Granny Smith bisa uga paling populer ing Amerika Serikat lan Australia (asale). [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. The new Oxford book of food plants|Vaughan & Geissler
  2. http://dish.allrecipes.com/apples/