Neapolitan pizza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Neapolitan pizza
Eq it-na pizza-margherita sep2005 sml.jpg
JinisPizza
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaCampania
Woworan pokokPizza dough (type 0 or 00 tender wheat flour, Natural yeast, sour dough or brewer's yeast, sea salt, water), tomatoes (San Marzano or Pomodorino del Piennolo del Vesuvio), mozzarella (bufala Campana or fior di latte di agerola)
VariasiPizza marinara, pizza Margherita
Buku masakan: Neapolitan pizza  Médhia: Neapolitan pizza

Pizza Neapolitan ( basa Italia : pizza napoletana ) uga dikenal minangka Naples -style pizza, yaiku salah sawijining jinis olahan gaya pizza sing digawe nganggo tomat lan keju mozzarella . Kudu digawe karo tomat San Marzano utawa Pomodorino del Piennolo del Vesuvio, sing tuwuh ing dataran gunung vulkanik ing sisih kidul Gunung Vesuvius, lan Mozzarella di Bufala Campana, sebutan keju asal sing dilindhungi digawe karo susu saka kebo sing ditandur ing kawasan rawa Campania lan Lazio ing negara semi-liar, utawa "Fior di Latte di Agerola", mozzarella susu sapi digawe khusus ing komune Agerola . [1] Pizza Neapolitan minangka produk Dijamin Khusus Khusus (TSG) ing Eropa, lan seni panggaweane kalebu ing dhaptar warisan budaya sing ora ketara UNESCO . [2] Gaya pizza iki nyebabake pizza gaya New York sing pisanan digawe para imigran Italia menyang Amerika Serikat ing wiwitan abad kaping 20. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Selezione geografica". Europa.eu.int. 2009-02-23. Diarsip saka sing asli ing 2005-02-18. Dibukak ing 2009-04-02.
  2. France-Presse, Agence (2017-12-07). "Naples' pizza twirling wins Unesco 'intangible' status". The Guardian (ing basa Inggris). ISSN 0261-3077. Dibukak ing 2017-12-07.
  3. "All About New York Style Pizza". Dibukak ing 4 April 2018.