Native Deen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Native Deen kang nembé konser ing Jakarta, Indonesia

Native Deen inggih punika salah satunggalipun grup band rap muslim saking Amérika Sarékat. Band punika gadhah tiga personel inggih punika:

  1. Joshua Salam
  2. Naeem Muhammad
  3. Abdul-Malik Ahmad

Native Deen dipunbentuk amargi badhé syiar agami Islam nganggé tembang. Asma Native Deen punika dipundamel saking campuran basa Arab lan basa Inggris.

Sajarah Dipunbentuk Native Deen[besut | besut sumber]

Native Deen miwiti karir saking nembang piyambak ing salah satunggalipun pagelaran inggih punika ‘’Camping Muslim Youth of North America (MYNA)’’. Sesampunipun punika katiga personel Native Deen sareng- sareng damel grup Native Deen ugi kanggé syiar agami Islam.

Karir[besut | besut sumber]

Native Deen miwiti saking rekaman ing taun 2000, sesampunipun punika Native Deen pindah saking Midwest ing Washington DC. Ing taun 2005 Native Deen nembé damel album kang no satunggal. 2 taun sesampunipun punika damel album kaping kalih. Native Deen saged terkenal amargi acara radio ingkang gadhah tema On The Scene with ‘’Native Deen’’ kang dipunsiaraken ing Islamic Brodcasting Network (IBM) website. Native Deen sampun tour ing nagara- nagara inggih punika Amérika, Turki, Dubai, Mesir, ngantos Palestina. Piyambaipun sampun gadhah Mahabba Award 2006.[1] Sapanunggalipun punika Native Deen kolaborasi kaliyan Tabib Qiu saking Soul Id ingkang nembé konser ing America Pasific Place, Jakarta. Native Deen gadhah impian kanggé saged nembang nganggé basa Indonesia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.bangadang.com(dipuntingali tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ magazindo.com(dipuntingali tanggal 20 Agustus 2011)