Nancy Reagan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nancy Reagan
Nancy Reagan.jpg
Ibu Nagara Amérika Sarékat
Lungguh
20 Januari 1981 – 20 Januari 1989
Présidhèn Ronald Reagan
Kadhisiki Rosalyn Carter
Rerincèn priangga
Lair Nancy Frances Robbins
(1921-07-06)Juli 6, 1921
New York City
Pati Maret 6, 2016(2016-03-06) (umur 94)
Bel-Air, California
Bangsa Amérika Sarékat
Parté pulitik Républik
Sisihan Ronald Reagan (1952-2004)
Anak Patti Reagan
Ron Reagan
Propési Pengacara
Agama Presbyterian
Tandha tangan

Nancy Davis Reagan (nama miyosnipun Anne Frances Robbins lair ing New York City, New York, Amérika Sarékat, 6 Juli 1921 – pati ing Bel-Air, Los Angeles, California, 6 Maret 2016 ing yuswa 94 taun) inggih punika garwanipun Ronald Reagan, Présidhèn Amérika Sarékat ingkang njabat wiwit taun 1981-1989.

Nancy miyosan ing kutha New York kanthi tiyang sepuhnipun pisahan sasampunipun miyos panjenenganipun Nancy ugi panjenenganipun dipupun ugi tilar monten kutha Maryland, panjenenipun nglampahi panguripan minangka nunut déning kulawarganipun inggih punika pak lik, Sawetara biyung Nancy taksih makaryo dateng donya akting.Nancy Davis, enggih punika panjenengan artis Hollywood ing taun 1940 lan 1950, ingkang ngadahi peran bintangi filem Donovan's Brain, Night into Morning, ugi Hellcats of the Navy. Ing taun 1952 panjenenganipun nikah kaliyan panjenenganipun Ronald Reagan, Panjenenganipun njabat dados présidhèn saking Screen Actors Guild, lan panjenenganipun angadahi pura kalih. Nancy kagolong panjenenganipun Ibu Nagara Kalifornia ing mangsa garwanipun dados gubernur Gubernur taun 1967 kanthi taun 1975. Ing mansa punika panjenenganengan gadhah kaprigelan ugi makarya ing Program Grandparents Foster.

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Nancy Reagan > Her Films". Ronald Reagan Foundation. Dijupuk 2007-03-08. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]