Mushaf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mushaf kang ana ing surat Al Fatihah

Mushaf ya iku pérangan naskah utawa rerenggan kang ana ing Al-Qur'an kanthi asal tulisan utawa rerenggan saka gawéan tangan manungsa.Panulisan utawa hias Al-Quran tumuju didadèkaké tradisi lan seni ing agama Islam semanauga mushaf misuwur wiwit abad ka-8 nganti abad ka-13.

Sajarah[besut | besut sumber]

Laku pakembangan seni hias Al-Quran ing sajarah bisa digolongake keri tinimbang seni kaligrafi.Ing abad ka-10 seni hias Al-Quran misuwur kanthi saimbang lan bebarengan ing mangsa seni jaman Khalifah Abbasiyah.