Mushaf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mushaf kang ana ing surat Al Fatihah

Mushaf ya iku bagean naskah utawa rerenggan kang ana ing Al-Qur'an kanthi asal tulisan utawa rerenggan saka gawéan tangan manungsa.Panulisan utawa hias Al-Quran tumuju didadèkaké tradisi lan seni ing agama Islam semanauga mushaf misuwur wiwit abad ka-8 nganti abad ka-13.

Sajarah[besut | besut sumber]

Laku pakembangan seni hias Al-Quran ing sajarah bisa digolongake keri tinimbang seni kaligrafi.Ing abad ka-10 seni hias Al-Quran misuwur kanthi saimbang lan bebarengan ing mangsa seni jaman Khalifah Abbasiyah.