Mus Mualim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mus Mualim

Mus Mualim, (lair ing Bandung, Jawa Barat, 12 Fèbruari 1935 – pati ing Jakarta, 1 Januari 1991 ing umur 55 taun).[1] Mus Mualim nduwéni jeneng asli Muslim.[1] Mus Mualim iku salah sijiné pemusik asal Indonesia.[1] Mus Mualim iku bojoné penyanyi Titiek Puspa.[1] Saka pernikahané karo Titik Puspa, Mus Mualim nduwé anak kang cacahé loro ya iku Petty Tunjung Sari lan Ella Puspa Sari.[2]

Mus Mualim iku guru ngaji ing kampungé ya iku ing Cirebon.[1] Bapaké Mus Mualim iku gaweyané dodolan barang tipak.[1] Sawijiné dina ing tumpukan barang tipak iku Mus nemu gitar tuwa.[1] Lumantar gitar iku, Mus Mualim wiwit sinau musik.[1] Sawisé pinter main gitar, Mus Mualim banjur gentenan sinau bass lan nggabung ing salah sijiné grup orkes keroncong kang kerep tampil ing RRI Cirebon.[1] Mus Mualim uga tau sinau piano kanthi gratis ing guruné kang nduwéni katurunan Walanda.[1] Nanging iki ora suwé amarga nalika iku, Mus Mualim ora nduwé piano.[1] Saliyané iku, guruné iki rikat bali ing nagara asalé ya iku ing Walanda.[1]

Nyedaki penyelenggaraan Festival Bintang Radio ing Cirebon, juru main piano kang ngiringi lomba iku ngilang lan pimpinan orkes langsung milih Mus Mualim dadi juru main piano.[1] Sawisé dilatih kang suwéné rong sasi, pungkasané Mus Mualim tampil dadi pianis.[1] Wiwit iku, Mus Mualim bisa trampil main piano.[1] Kawigatene karo musik kanggo filem diwiwiti nalika ngiwangi Jules Fioole nata musik ing filem "Bintang Ketjil" nalika taun 1963.[1] Film-filem kang ilustrasi musiké digarap karo Mus Mualim ya iku "Minah Gadis Dusun" (1966), "Dibalik Tjahaja Gemerlapan" (1966), "Menjurusi Djedjak Berdarah" (1967) "The Big Village" (1969), "Ambisi" (1973), "Bawang Putih" (1974), "Tiga Cewek Badung" (1975), "Inem Pelayan Sexy" (1976).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q filmindonesia.or.id(dipunundhuh tanggal 6 September 2011)
  2. selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 6 September 2011)