Muk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taepyeongchae, jinis muk.

Muk ya iku jinis masakan Koréa kang digawé saka pati kacang-kacangan lan wiji-wijinan.[1] Pati diekstrakseake saka pirang-pirang jinis palawija kaya ta kacang tanah, gandum buckwheat lan jagung kang digodhog ngandti dadi kenthel lan pulen kaya ta gelatin.[1] Sawisé mateng, ekstrak pati bakal dadi kenyal, transparan lan alus.[1] Muk duwé tekstur kang luwih alus tinimbang tahu mula kudu ati-ati nalika nyiapake.[1] Yèn arep dikonsumsi, muk dikethoki pesagi tipis-tipis banjur dibumboni kecap, bumbu utawa saus.[1] Jinis muk kang disuguhake béda-béda tumrap mangsane, ing antarané cheongpomuk, dotorimuk, memilmuk lan tangpyeongchae.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

  • Cheongpomuk ya iku jinis muk kang digawé saka pati kacang, digawé ing mangsa semi.[1] Warnane putih lan transparan.[1] Uga ana cheongpomuk warna kuning kang digawé saka pati kacang abang lan wiji gardenia.[1] Biyèn Cheongpomuk minangka masakan kang dikonsumsi kaum bangsawan.[1]
  • Dotorimuk ya iku jinis muk kang digawé saka pati acorn.[1][2] Muk jinis iki wernane coklat lan rasané rada pait lan kasar, lan disuguhake ing mangsa palastra.[1]
  • Memilmuk ya iku jinis muk kang digawé saka pati gandum buckwheat lan disuguhake ing mangsa atis.[1] Muk iki wernane coklat padhang, rasané gurih lan cemplang.[1] Memilmuk lumrahé dadi pasangane makgeolli lan disuguhake ing pista-pista ing padusunan.[1]
  • Tangpyeongchae ya iku jinis muk kang digawé saka pati kacang ijo lan dipangan bareng kethokan daging sapi lan janganan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 57. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. Dotori Muk Bab, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.