Moustalevria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Moustokouloura

Mustalevria ( Yunani: μουσταλευριά ), utawa Moustokouloura (nalika cookie), yaiku jinis puding tradisional Yunani sing digawe saka anggur kudu dicampur karo glepung lan digodhog nganti kenthel.

Supaya bisa ngasilake anggur mustalevria, (jus saka anggur sing ditekan sadurunge fermentasi) digodhog kanthi geni sithik. Banjur ditambahake jumlah cilik argil kanggo ngresiki kudu. [1] [2] Sawise godhok, bahan-bahan kaya glepung, gula, semolina, petimezi, wijen, vanilla, almond, kenari, lsp. [3] Mustalevria misuwur nalika panen anggur nalika kudu seger.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Ππαλουζές". foodmuseum.cs.ucy.ac.cy (ing basa Yunani). Cyprus Food Virtual Museum. Diarsip saka sing asli ing 21 November 2015. Dibukak ing 20 November 2015.
  2. "Palouzes / Sioutzoukos". letymbou.org. Community Council of Letymbou. Dibukak ing 25 November 2015.
  3. Γ. Μπαμπινιώτη(2005), Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Athens, 2005, p. 1129.