Sirup anggur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sirup Jallab digawe saka carob, kurma, molase anggur lan banyu mawar; biyen gawe teh jallab

Sirup anggur minangka salah sawijining olahan bumbu digawe saka jus anggur klempakan. Kandhel lan legi amarga akeh rasio gula karo banyu. Sirup anggur digawe nganggo anggur sing nggodhok, nyopot kulité, diresiki liwat saringan kanggo ngekstrak jus kasebut, lan nambah gula. Kaya sirup buah liyane, sirup anggur sing umum digunakake yaiku kanggo nambah kue manis, kayata pancake utawa wafel .