Montesquieu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Charles-Louis de Secondat, baron de La Brède et de Montesquieu

Sawijining karya lukis Montesquieu
Jeneng pepak Charles-Louis de Secondat, baron de La Brède et de Montesquieu
Lair 18 January 1689
Château de la Brède, La Brède, Gironde, Prancis
Pati 10 Februari 1755 (umur 66)
Paris, Prancis
Era 18th-century philosophy
Wilayah Western Philosophy
Pendhidhikan Enlightenment
Kawigatèn utama Political Philosophy
Gagasan wigati Pemisahan kekuasaan negara: eksekutif, legislatif, hukum, klasifikasi sistem pamarentahan adidasar saka prinsip-prinsip kang ana

Charles-Louis de Secondat, Baron de La Brède et de Montesquieu (18 Januari 168910 Februari 1755), utawa luwih dikenal kanthi asma Montesquieu, kuwi pamikir pulitik Prancis kang urip ana ing Era Pancerahan (Inggris: Enlightenment). Montesquieu misuwur bab téori pamisahan kakuwasan kang akèh disadur ing diskusi-diskusi bab pamaréntahan lan dipatrapké jroning konstitusi negara-negara ing saindhenging donya. Montesquieu duwé peran wigati kanggo mopulèraké istilah "feodalisme" lan "Kakaisaran Bizantium"

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Montesquieu&oldid=813726"