Miss Inggris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Miss Inggris ya iku adhon-adhon taunan kanggo para kenya kang dianakaké déning nagara Inggris awit taun 1928. Adhon-adhon iki awujud pangaji saben nagara kang diudhunaké saka Miss World saperlu nyaring panyarta kang bakal dikirimké ing tataran internasional. Sing nduwéni hak gelar adicara Miss Inggris ya iku Angie Beasley, kang mimpang 25 adhon-adhon ayu ing dasawarsa 1980-an lan wis nganakaké adicara kaya ngéné ing saindhengé donya sangisoré Miss World.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Ana ing adhon-adhon iki, mligi babak pungkasan, ora sithik para tokoh lokal utawa nasional kang didhapuk dadi juri, kalebu sawijiné model Jordan, kang nyawiji minangka juri kanggo Miss Sussex

Adon-adon Miss Inggris nglumantaraké maewu-weu kenya sagung Inggris dadi misuwur liwingkoran kanthi anané reroncèné adhon-adhon kang asring dianakaé ing nagara kuwi.

Kalawarta News of the World lan "Take a Break" sadurungé nyengkuyung para panyarta pirang-pirang taun, mbabar tulisan para panyarta lan masang foto-foto para kang mimpang ing sisih ngarep kalawarta. Sapérang suringkabar kalebu Daily Mirror, The Times, The Daily Mail lan kalebu kalawarta 'Teen Vogue ing New York lan Hello! naté ngangkingcrita babagan para kang mimpag ing tataran lokal nganti tekan nasional.[2][3]

Para kang mimpang Miss Inggris, bareng karo kang mimpang Miss Northern Ireland, Miss Scotland lan Miss Wales, diparengaké mèlu adhon-adhon ing Miss World. Saingan kang paling dhuwur dhéwé panyarta nagara konstituante sabanjuré mèlu lan dadi dutané Miss United Kingdom.

Adhon-adhon taun 2008 kacathet minangka adhon-adhon luwih kang ngirimaké Chloe Marshall lan salah sijiné duta saka Angkatan DaringInggris, Katrina Hodge, wong sakloron mau, kang kapisan mèlu adhon-adhon ayu.[4]

Sapérangan panyarta Miss Inggris meh waé kasil ngrebut makutha internasional kanggo nagara Inggris, nanging pungkasané mung nampani gelar juara loro nganti ping lima; ping pisan ing Miss Universe, ping pindho ing Miss World, lan ping pindho ing Miss Eropa.

Pangaji ing taun 2011 dimenangké déning Alize Mounter kang kalebu minangka favorit ing adhon-adhon iki.[5] Ana ing adhon-adhon Miss World, Alize kasil éntuk gelar Miss World Eropa lan mandheg ing urutan kapapat, dhewèké dadi salah sijiné panyarta saka Inggris kang paling sukses ing Miss World wiwit taun 1992. Prestasi kang padha direngkuh déning Carina Tyrrell kang makili Inggris ing Miss World 2014. Carina kang nalika kuwi esih ngangsu kawruh ing pawiyatan luhur, Jurusan Kedokteran, ing Universitas Cambridge mandheg ing urutan kapapingMiss World 2014, kang dianakaké ing ExCel London.

Sing mimpang[besut | besut sumber]

1928 nganti tekan 1936[besut | besut sumber]

Taun Miss Inggris
1936 Laurence Atkins
1935 Muriel Oxford
1934 June Lammas
1933 Angela Ward
1932 Gwen Stallard
1931 Bettie Mason
1930 Marjorie Ross
1929 Benny Dick
1928 Nonni Shields

1953 sampai 1990[besut | besut sumber]

Sawisé mimpag ing Miss Inggris, para pamenang dikirim makili negarané ing Miss Universe, Miss Europe, lan pungkasané Miss United Kingdom.

Tahun Miss Inggris Makili Urutan ing Miss Universe Bebungah Mirunggan Urutan ing Miss Inggris
1990 Carla Barrow London Ora mlebu urutan
1989 Racquel Jory London Ora mlebu urutan Juara loro
1988 Tracey Williams London Ora mlebu urutan Miss Photogenic
1987 Yvette Dawn Livesey West Yorkshire Ora éntuk panggon
1986 Joanne Sedgley Newquay Ora éntuk panggon Juara loro
1985 Helen Westlake London Ora éntuk panggon Top 15
1984 Louise Gray Sheffield Ora éntuk panggon Top 7
1983 Karen Lesley Moore Southsea 4th Runner-up Juara loro
1982 Della Frances Dolan Grimsby Top 12 Mimpang
1981 Suzanne Hughes Manchester Juara loro
1980 Julie Duckworth Blackpool Ora éntuk panggon Juara telu
1979 Carolyn Ann Seaward Yelverton, Devon Juara telu Miss Photogenic Mimpang
1978 Beverley Isherwood Manchester Ora éntuk panggon Juara telu
1977 Sarah Louise Long Bristol Ora éntuk panggon Juara telu
1976 Pauline Davies Manchester Top 12 Miss Photogenic
1975 Vicki Harris London Top 12 Mimpang
1974 Kathleen Ann Celeste Anders Rochdale Top 12 Juara loro
1973 Veronica Ann Cross London Ora éntuk panggon Mimpang
1972 Jennifer Mary McAdam London 4th Runner-up Mimpang
1971 Marilyn Ann Ward New Milton Top 12 Mimpang
1970 Yvonne Anne Ormes Nantwich Ora éntuk panggon Mimpang
1969 Myra Van Heck London Ora éntuk panggon
1968 Jennifer Lowe Summers Manchester Top 15 Mimpang
1967 Jennifer Lynn Lewis Leicester Juara telu Mimpang
1966 Janice Carol Whiteman London Top 15
1965 Jennifer Warren Gurley Ora éntuk panggon
1964 Brenda Blacker London Juara loro
1963 Susan Pratt London Metu
1962 Kim Carlton London Top 15 Miss Photogenic

Best National Costume

1961 Arlette Dobson London Juara papat
1960 Joan Ellinor Boardman London Top 15
1959 Pamela Ann Searle London Juara papat Miss Photogenic
1958 Dorothy Hazeldine London Ora éntuk panggon
1957 Joanne Sedgley London Juara telu
1956 Iris Alice Kathleen Waller London 3rd Runner-up Mimpang
1955 Margaret Rowe London Top 15 Most Popular Girl in Parade
1954 Marlene Ann Dee London

2000 - saiki[besut | besut sumber]

Awit taun, 2000, kang mimpang Miss Inggris wis mèlu sapérang adhon-adhon Miss World ya iku

Tahun Miss Inggris Makili Urutan ing Miss World Bebungah Mirunggan
2016 Elizabeth Grant Preston Ora éntuk panggon Top 24 ing Miss World Sport
2015 Natasha Hemmings Cheshire Ora éntuk panggon Top 13 ing Miss World Talent
2014 Carina Tyrrell Cambridge Top 5 Top 10 ing Beauty with a Purpose

Top 14 ing Interview Scores Top 5 ing Multimedia Top 32 ing Miss World Sport 2nd Runner-up ing Dress Designer

2013 Kirsty Heslewood London Top 10 Top 33 ing Balinese Beach Fabric

Top 10 ing BWAP Top 11 ing Interview Scores Top 20 ing Miss World Sport Top 10 ing Top Model

2012 Charlotte Holmes Devon Top 15 Top 10 ing Beauty with a Purpose

Top 16 ing Interview Scores Top 24 ing Miss World Sport Top 46 ing Top Model

2011 Alize Lily Mounter London Top 7 Beach Beauty

Top 20 ing BWAP Miss World Europe 4th Runner-up ing Top Model

2010 Jessica Linley Nottingham Ora éntuk panggon
2009 Katrina Hodge Royal Tunbridge Wells Ora éntuk panggon
Rachel Christie London Metu
2008 Laura Coleman Derby Ora éntuk panggon
2007 Georgia Horsley York Ora éntuk panggon Top 18 ing Miss World Talent
2006 Eleanor Glynn Oxford Ora éntuk panggon
2005 Hammasa Kohistani London Ora éntuk panggon
2004 Danielle Lloyd Liverpool Ora éntuk panggon
2003 Jackie Turner Poole Ora éntuk panggon
2002 Danielle Luan Oxford Ora éntuk panggon
2001 Sally Kettle Leicester Ora éntuk panggon
2000 Michelle Walker Liverpool Ora éntuk panggon

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]