News of the World

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
News of the World
Notw last2.jpg
Halaman depan isu final dari
News of the World
Jinis Koran mingguan
Format Tabloid

Sing kagungan News Group Newspapers
(News International)
Redaktur Colin Myler
Didegaké 1 Oktober 1843 (1843-10-01)
Mandheg terbit 10 Juli 2011 (2011-07-10)
Markas besar Wapping, London
Oplah 2,606,397 (April 2011)[1]
Koran kagandhèng The Sun,[2] The Times,[butuh rujukan] The Sunday Times[butuh rujukan]

Situs web: [1]

News of the World (NoW) inggih punika tabloid nasional ingkang dipunbabar ing Inggris saking taun 1843 ngantos 2011, nerbitake edisi ingkang pungkasan ing tanggal 10 Juli ing taun 2011.[3] Wiwitanipun dipundamel minangka satunggalipun pawartos déning John Browne Bell, Bell lajeng nyadé NoW dhateng ke Lascelles Carr ing taun 1891.[4] Taun 1969 perusahaan punika dipuntumbas saking Carrs déning perusahaan media Rupert Murdoch, News Ltd.[5] Dipun-reorganisasi dhateng News International, satunggalipun anak perusahaan News Corporation, gantos dados tabloid ing taun 1984.[6] News of the World punika sadherekipun tabloid The Sun.[6] News of the World nggadhahi konsentrasi dhateng artis kanthi berita ingkang populer. Karemenanipun dhateng skandal seks dadosaken pikantuk julukan Pawartos saking Sekrup lan Sekrup Donya.[6] News of the World nggadhahi reputasi kangge ngekspos artis nasional utawi lokal minangka pangangge narkoba, penjahat seks, mrentahake wartawan supados nyamar lan mados video utawi foto, lan hacking ponsel nalika panyelidhikan pulisi taksih dipunlaksanakaken.[6] Kinten-kinten saben setunggal minggu tabloid punika saged nyade ngantos 2.812.005 eksemplar ing sasi Oktober 2010.[6] Editor Andy Coulson ngundhurake diri ing tanggal 26 Januari 2007 amargi skandal penyadapan telepon kerajaan. Panjenenganipun dipungantos déning Colin Myler, tilas editor Sunday Mirror ingkang sapunika nyambut damel ing The New York Post.[6]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Sunday Express sales increase by 12.8%". The Guardian. 13 May 2011. Dijupuk 6 July 2011. 
  2. ^ http://www.bbc.co.uk/news/uk-14041004
  3. ^ News of the World (2011 [last update]). "News of the World: The Best for News, Showbiz and Sport Exclusives| News Of The World". newsoftheworld.co.uk. Dijupuk 10 July 2011.  line feed character ing |title= ing posisi 13 (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. ^ Yahoo.com (10 July 2011). "Murdoch: News of the World to close down - Yahoo! News". Yahoo! News: UK & Ireland (London: Yahoo! Europe). Dijupuk 10 July 2011. 
  5. ^ The Guardian (10 July 2011). "News of the World to close as Rupert Murdoch acts to limit fallout | Media | The Guardian". The Guardian (London: GMG). ISSN 0261-3077. OCLC 60623878. Dijupuk 10 July 2011. 
  6. ^ a b c d e f BBC Television (2011 [last update]). "BBC News - News of the World to close amid hacking scandal". bbc.co.uk. Dijupuk 10 July 2011.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]