Derby

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
City of Derby
City & Unitary authority
Derby Cathedral
Official logo of City of Derby
Arms of Derby City Council
Sesanti: "Industria, Virtus, et Fortitudo"
Derby shown within Derbyshire and England
Derby shown within Derbyshire and England
Sovereign state United Kingdom
Constituent country England
Region East Midlands
Ceremonial county Derbyshire
Admin HQ Derby
Settled AD 600
City Status 1977
Papréntahan
 • Jinis Unitary authority, City
 • Governing body Derby City Council
 • Leadership Leader & Cabinet
 • Executive Cithakan:EnglishDistrictControl
 • MPs Margaret Beckett (L)
Chris Williamson (L)
Laladan
 • City & Unitary authority 3,013 sq mi (78,03 km2)
Cacah warga (2006 est.)
 • City & Unitary authority 236.300
 • Pepadhet 7,840/sq mi (3.028/km2)
 • Urban 236.300
 • Ethnicity
(Office of National Statistics 2005 Estimate)[1]
85,8% White
8,9% S, Asian
2,2% Black British
1,1% Chinese and other
2,0% Mixed Race
Zona wektu Greenwich Mean Time (UTC+0)
Postcode span DE1, DE3, DE21-24, DE73
Kodhe laladan 01332
Grid Ref. Cithakan:Oscoor
ONS code 00FK
ISO 3166-2 GB-DER
NUTS 3 UKF11
Demonym Derbeian
Situs wèb "Derby City Council". Dijupuk 2011-07-23. 
Pernahé Derby ing Inggris

Derby iku sawijining kutha ing Inggris pérangan tengah. Sing ndunungi 236.300 jiwa (2006). Kutha iki dumunung ing county Derbyshire. Jembar wilayahé 78,03 km², lan saiki dadi kutha urutan 18 gedhé dhéwé ing Inggris. Ing kutha iki ana indhustri Rolls-Royce karo Toyota Motor.

Sajarah[besut | besut sumber]

Asal-usulé saka wangsa Romawi, Saxon karo Viking. Romawi wis njajah Inggris saka abad pisanan. Jeneng Derby saka basa Denmark sing tegesé omah menjangan.[2]

Ing abad 18, Derby karo Derbyshire dadi pusat révolusi indhustri ing Inggris Raya. Taun 1717 ana pabrik penggilingan sutra pisanan sing nganggo kitiran banyu kanggo nglakokanké mesin-mesiné. Pabrik iki dibangun John Lombe lan George Sorocold. Sajarah indhustri iki saiki dipajang ing Museum Industri Derby karo Museum lan Gladri Seni Derby.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Resident Population Estimates by Ethnic Group (Percentages)". Office of National Statistics. Dijupuk 2010-07-23. 
  2. ^ A History of Derby

Pranala njaba[besut | besut sumber]