Derby

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
City of Derby
City & Unitary authority
Derby Cathedral
Official logo of City of Derby
Arms of Derby City Council
Sesanti: "Industria, Virtus, et Fortitudo"
Derby shown within Derbyshire and England
Derby shown within Derbyshire and England
Sovereign stateUnited Kingdom
Constituent countryEngland
RegionEast Midlands
Ceremonial countyDerbyshire
Admin HQDerby
SettledAD 600
City Status1977
Pamaréntahan
 • JinisUnitary authority, City
 • Governing bodyDerby City Council
 • LeadershipLeader & Cabinet
 • ExecutiveCithakan:EnglishDistrictControl
 • MPsMargaret Beckett (L)
Chris Williamson (L)
Laladan
 • City & Unitary authority3,013 sq mi (78,03 km2)
Cacah warga (2006 est.)
 • City & Unitary authority236.300
 • Pepadhet7,840/sq mi (3.028/km2)
 • Urban236.300
 • Ethnicity
(Office of National Statistics 2005 Estimate)[1]
85,8% White
8,9% S, Asian
2,2% Black British
1,1% Chinese and other
2,0% Mixed Race
Zona wektuGreenwich Mean Time (UTC+0)
Postcode spanDE1, DE3, DE21-24, DE73
Kodhe laladan01332
Grid Ref.Cithakan:Oscoor
ONS code00FK
ISO 3166-2GB-DER
NUTS 3UKF11
DemonymDerbeian
Situs wèb"Derby City Council". Dijupuk 2011-07-23. 
Pernahé Derby ing Inggris

Derby iku sawijining kutha ing Inggris pérangan tengah. Sing ndunungi 236.300 jiwa (2006). Kutha iki dumunung ing county Derbyshire. Jembar wilayahé 78,03 km², lan saiki dadi kutha urutan 18 gedhé dhéwé ing Inggris. Ing kutha iki ana indhustri Rolls-Royce karo Toyota Motor.

Sajarah[besut | besut sumber]

Asal-usulé saka wangsa Romawi, Saxon karo Viking. Romawi wis njajah Inggris saka abad pisanan. Jeneng Derby saka basa Denmark kang tegesé omah menjangan.[2]

Ing abad 18, Derby karo Derbyshire dadi pusat révolusi indhustri ing Inggris Raya. Taun 1717 ana pabrik penggilingan sutra pisanan kang nganggo kitiran banyu kanggo nglakokanké mesin-mesiné. Pabrik iki dibangun John Lombe lan George Sorocold. Sajarah indhustri iki saiki dipajang ing Museum Industri Derby karo Museum lan Gladri Seni Derby.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Resident Population Estimates by Ethnic Group (Percentages)". Office of National Statistics. Dijupuk 2010-07-23. 
  2. A History of Derby

Pranala njaba[besut | besut sumber]