Kelir: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  14 taun kepungkur
c
=='''Kelir'''==
'''Kelir''' iku layar pawayangan. Biasané digawé saka bahan [[motha]] putih sing pinggiré diwènèhi plisir werna abang. Sakubengé kelir diwènèhi bolongan kanggo ngubetké tali nalika masang kelir ning warangkané. Déné pigunané kelir mau tumrap pagelaran wayang yakuwi ing sisih kiwa lan tengené minangka dhasaran kanggo mbèbèrké wayang. Déné ing bagéan tengah minangka panggung kanggo wayang sing lagi dimainaké. Sak ngarepé kelir dipasangi [[blencong]], yakuwi lampu sing gunané kanggo nyorot wayang saéngga ana ayang-ayangé (yèn ditonton saka mburi kelir). Ing donya pewayangan, utamané [[wayang purwa]] utawa [[wayang kulit]], kelir nduwèni makna sing wigati, nganti dadi jeneng sesulih [[pakeliran]] kanggo nyebut [[pewayangan]].
Kanggo mbèbèr lan nancepaké [[wayang kulit]], biasané migunaaké [[gedebokgedebog]] utawa wit [[gedhang]] sing dipasang ing sakngisoré kelir.
 
=='''Jejeran Wayang'''==
==='''Sisih Kiwa===
78.625

besutan

Menu navigasi