Alblasserdam: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
12 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
Robot: Perubahan kosmetika
c (r2.6.4) (bot Menambah: hy:Ալբլասերդամ)
c (Robot: Perubahan kosmetika)
{|
|-
|align="center" width="140px"|[[ImageGambar:Flag_of_Alblasserdam.gif|132px]]
|align="center" width="140px"|[[ImageGambar:Coat of arms of Alblasserdam.gif|100px]]
|-
|align="center" width="140px"|<small>Gendéra {{PAGENAME}}</small>
|}
|-
|align=center colspan=2| <br />[[ImageGambar:LocatieAlblasserdam.png|240px]]<br /><br /><center>Alblasserdam ing Walanda</center><br />
|-
! colspan="2" | Katrangan cekak
'''Alblasserdam''' iku sawijining ''[[gemeente]]'' ing [[provinsi]] [[Holland Kidul]], [[Walanda]]. Kutha utawa ''gemeente'' iki nduwé pedunung kira-kira 19.000 jiwa lan ambané 9,96 km<sup>2</sup>.
 
== Sejarah ==
Alblasserdam papané ana ing salah sijining kali ing Éropah sing kebak dilayar prau lan baita. Sejarah Alblasserdam iku suwé banget lan wiwité ing abad kaping 13. Jeneng ''gemeente'' iki kapisan ditulis ing sawijining kronik Melis Stoke saka taun 1299, nanging sajatiné resmi ''gemeente'' iki lagi didegaké ing taun [[1447]]. Sadurungé iku bagiyan saka Oud-Alblas. Tengah kutha Alblasserdam ing [[11 Mei]] [[1940]] rusak banget déning [[Perang Donya II]]. Begjané dalan Kerkstraat sing historis lan tanggul sing khas cedhak kali De Noord isih lestari.
 
Ing sejarah Alblasserdam, banyu iku mainaké peran gedhé. Merga cedhak kali, Alblasserdam dadi akèh industriné. Ing sisih liya, antara taun 1350 lan 1821, Alblasserdam lan saubengé, kebanjiran ping 32. Nalika musibah banjir taun 1953, Alblasserdam uga kena. Ing awal [[abad kaping 21]], banyu wis ora dadi ancaman langsung manèh amerga wis digaé tanggul sing luwih kuwat lan apik.
 
{{GemeentenZuid-Holland}}
4.283

besutan

Menu navigasi