Luntas: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
==Jeneng Luntas ing wewengkon liya==
# [[Sumatra]] : [[beluntas]]. <ref name= "internet 12">{{id}}[http://www.herbal-obatalami.com/beluntas.html.herbal-obatalami.com:Beluntas](dipunundhuh tanggal 8 Maret 2011)</ref>
# [[Sunda]] : [[baluntas]], [[baruntas]].<ref name="internet 2"/>
# [[Jawa]] : [[luntas]].<ref name="internet 2"/>
==Khasiat==
Godhong beluntas nduweni ambu sing khas [[aromatik]] lan rasane [[getir]].<ref name="internet 2"/>
Gunane kanggo ngunggahake nafsu makan (stomakik), mbiyantu pencernaan, supaya ngetokake keringet (''diaforetik''), ngudhunake demam ( ''antipiretik'' ) lan ndadekake rasa seger.<ref name="internet 2"/> Oyod luntas nduweni khasiat kanggo ngetokake keringet lan ndadekake rasa seger. ( ''demulcent'' ).<ref name="internet 2"/>
Oyod luntas nduweni khasiat kanggo ngetokake keringet lan ndadekake rasa seger. ( ''demulcent'' ).<ref name="internet 2"/>
 
 
121

besutan

Menu navigasi