Kakrasana: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: sirahe → sirahé using AWB
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
c (→‎top: clean up, replaced: sirahe → sirahé using AWB)
 
[[Gambar : Krakasana.JPG|thumb|120px|Krakasana]]
'''Krakasana''' ya iku putra pambayun utawa pambarep saka Prabu [[Basudéwa]]. Wiwit cilik mula seneng olah èlmu kanuragan lan sawisé bisa ngalahaké [[Kangsa]] (putra Dèwi [[Maérah]] patutan saka raseksa, Krakasana marisi tahta lan jumeneng nata ing [[Mandura]] kanthi gelar Prabu [[Baladewa]]. Pusakané Krakasana ana 3 ya iku [[Nanggala]], [[Alugara]] lan Kyai [[Puspadhenta]] sing awujud kéwan [[gajah]]. Karosane ngedab - edabi. Kuwat njebol wit sawo sing pinuju awoh. gajah diantem sirahesirahé, mati sanalika.
Nalika timure Kakrasana, nagara [[Mandura]] kaancam bebaya. Nalika semana, [[Kangsa]] ngancam kudu dadi ratu ing [[Mandura]]
 
5.603

besutan

Menu navigasi