Dewaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dewaki (Sanskerta: देवकी; Devaki), wonten ing mitologi Hindu minangka garwanipun Basudewa, saha ibunipun Krishna kaliyan Baladewa. Panjenenganipun putrinipun Dewaka-rayinipun Raja Ugrasena saking Mathura. Panjenenganipun minangka inkarnasinipun Aditi-ibu saking Dewa. Dewaki kaliyan Basudewa dipun ukum déning sepupunipun, ingkang asma Kamsa, amargi wonten ramalan ingkang nyebataken menawi salah satunggaling putranipun Dewaki kaliyan Basudewa wonten igkang badhe mejahi.