Nagara: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: alat → piranti, masyarakat → masarakat, militer → militèr
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: alat → piranti, masyarakat → masarakat, militer → militèr)
'''Nagara''' iku [[wewengkon]] ing [[bumi]] kang kakuwasan [[pulitik]], [[militermilitèr]], [[ékonomi]], [[sosial]] lan [[budaya]]né ditata déning pamaréntahan kang nan ing wewengkon kasebut. <!--nagara ya iku pranata organisasi masyarakat kang berbeda dengan bentuk organisasi lain terutama karena hak nagara untuk mencabut nyawa seseorang.--> Supaya bisa diarani minangka nagara kudu ndarbèni rakyat, ya iku wong-wong kang nampa anané organisasi iki. Syarat liyané ya iku anané wewengkon tartamtu papan nagara iku manggon. Bab liyané apa kang diarani kadhaulatan, ya iku nagara diakoni déning wargané minangka kang nyekel kakuwasan paling dhuwur ing wewengkon panggonan nagara.
 
== Anané nagara ==
* '''George Wilhelm Friedrich Hegel''' <br />''Nagara minangka paguyuban kasusilan kang muncul minangka sintesis saka kamardikan individual lan kamardikan universal''
* '''Krannenburg''' <br />''Nagara iku opaguyuban kang timbul amarga ana kepénginan saka sawiji golongan utawa bangsané dhéwé''.
* '''Roger F. Soltau''' <br />''Nagara iku alatpiranti utawa wewenang kanggo ngatur utawa ngendalèkaké ''persoalan bersama'' tumrap masyarakatmasarakat''.
* '''Prof. R. Djokosoetono''' <br />''Nagara iku paguyuban manungsa utawa kumpulan manungsa kang ana ing ngisor siji pamaréntahan kang padha.''
* '''Prof. Mr. Soenarko''' <br />''Nagara iku paguyuban padunung kang ndarbèni laladan tartamtu, kang kakuwasan nagara lumaku ing kana minangka sawijining kadhaulatan.''cgsfdgsf
352.737

besutan

Menu navigasi