Melocactus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Melocactus
Melocactus acipinosus 1.jpg
M. acipinosus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Unranked: Core eudicots
Ordho: Caryophyllales
Famili: Cactaceae
Subfamili: Cactoideae
Tribe: Cereeae
Génus: Melocactus
Link & Otto
Spesies

Melocactus albicephalus
Melocactus andinus
Melocactus azureus
Melocactus bahiensis
Melocactus bellavistensis
Melocactus broadwayi
Melocactus caroli-linnaei
Melocactus concinnus
Melocactus conoideus
Melocactus curvispinus
Melocactus deinacanthus
Melocactus ernestii
Melocactus estevesii
Melocactus glaucescens
Melocactus grueberi
Melocactus harlowii
Melocactus horridus
Melocactus intortus
Melocactus lanssensianus
Melocactus lemairei
Melocactus levitestatus
Melocactus macracanthus
Melocactus matanzanus
Melocactus mazelianus
Melocactus neryi
Melocactus oreas
Melocactus pachyacanthus
Melocactus paucispinus
Melocactus perezassoi
Melocactus peruvianus
Melocactus praerupticola
Melocactus salvadorensis
Melocactus schatzlii
Melocactus smithii
Melocactus violaceus
Melocactus zehntneri

Melocactus (Melon kaktus) iku sawijining génus saka kaktus kanthi watara 40 spésies. Kaktus iki asli Karibia, Amérika Kidul pérangan lor, kanthi sapérangan spésies ing sadawané Andes mudhun ngidul Peru, lan konsèntrasi spésies ing lor-wétan Brazil.

Genus Kaktus Britton & Rose wis diajokaké minangka sinonimé génus iki.

Tanduran diwasa gampang ditepungi saka cephaliumé, struktur wol lan wulu-nglapisi ing pucuk tanduran, ing endi kembangé tuwuh nyolok.