Malam (dat)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Malam (basa Inggris: wax) iku sawijining dat padhet sing diprodhuksi sacara alami. Jroning istilah saben dina wong ngarani "lilin". Lilin (kandhil) dhéwé pancèn bisa migunakaké malam minangka bahan bakaré.

Akèh-akèhé malam diéntuki saka èkskrèsi tetanduran, arupa damar utawa resin. Jroning tetanduran, malam iku asil metabolisme sekunder sing diwetokaké déning pambuluh resin. Sumber kéwani kanggo malam asalé saka susuh tawon lan lebah.

Malam digunakaké sacara wiyar jroning indhustri. Jroning gawé bathik, malam duwé peran minangka panutup bagéyan kain supaya ora kena werna sakwéné panyelupan.

Sacara kimiawi, malam kagolong minangka lipid.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malam_(dat)&oldid=832939"