Make Mine Music

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Make Mine Music
Make mine music poster.png
Original theatrical release poster
Disutradarani Jack Kinney
Clyde Geronimi
Hamilton Luske
Joshua Meador
Robert Cormack
Diprodhuseri Walt Disney
Ditulis déning Walt Disney
James Bordrero
Homer Brightman
Erwin Graham
Eric Gurney
T. Hee
Sylvia Holland
Dick Huemer
Dick Kelsey
Jesse Marsh
Tom Oreb
Cap Palmer
Erdman Penner
Harry Reeves
Dick Shaw
John Walbridge
Roy Williams
Dibintangi Nelson Eddy
Dinah Shore
Benny Goodman
The Andrews Sisters
Jerry Colonna
Sterling Holloway
Andy Russell
David Lichine
Tania Riabouchinskaya
The Pied Pipers
The King's Men
The Ken Darby Chorus
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning RKO Radio Pictures, Inc.
Tanggal metu
April 20, 1946 (1946-04-20)
Suwéné
76 minutes
Nagara United States
Basa Inggris

Make Mine Music inggih punika salah satunggaling filem animasi ingkang dipunwedalaken déning Walt Disney lan sepisanan dipunwedalaken wonten ing teater filem ing tanggal 20 April 1946. Film punika inggih filem nomer 8 saking fitur animasi ing pratélan filem animasi tèater saking Walt Disney. Ing salebeting perang dunya II, kathah staff saking Walt Disney ingkang dipuntarik dados wadyabala perang Amérika Sarékat, lan awit saking punika lajeng dipunemut- emut kanthi celukan saking pamaréntah fédheral Amérika Sarékat kanggé dipungladhen lan boten filemipun dipunpropaganda. Minangka akibatipun studio filemipun lajeng dipuntutup lan kathah ide cariyosipun ingkang boten dipunterasaken. Lajeng, kanggé tetep njagi divisi fitur filemipun supados saged tetep wonten lan boten ical ing salebeting wekdal ingkang angèl, lajeng studio punika ngedalaken enem paket filem ingkang kalebet salah satunggalipun ing lebetipun, lajeng segemen filem- filem ingkang wonten dipunéwah -éwahi lan dipunrembakaken kanthi dipunsukani musik. Punika inggih minangka paket filem ingkang kaping tiga, sasampunipun fil Saludos Amigos lan The Three Caballeros. Déné ingkang dados direktur musikipun inggih punika Al Sack.[1] Film punika inggih ugi dipunlebetaken dhateng the Cannes Film Festival ing taun 1946.[2]

Pérangan Film[besut | besut sumber]

Pérangan partikuler filem punika gadhah sedasa pérangan/ pérangan, inggih ingkang badhé kaandharaken kados makaten:

The Martins and the Coys[besut | besut sumber]

Pérangan fitur filem punika inggih sampun misuwur wonten ing radhio vokal grup inggih punika vokal grup saking Amérika King's of Men ingkang naté nembangaken cariyos Hatfields and McCoys-style feud wonten ing gunung ingkang pruntuh nalikanipun wonten kalih tiyang ingkang enem saking kalih sisih ingkang béda sami nandang katresnan. Punika inggih lajeng dipunedit wonten ing NTSC versi home médhia amargi filem punika gadhah pérangan kanggé paring pamanggih dhateng laré - laré, ing salebeting versi PAL ingkang sampun dipunbucal.

Blue Bayou[besut | besut sumber]

Fitur filem animasi punika ingkang aslinipun inggih sanget intens dipun-ginakaken kanggé filem Fantasia ngginakaken komposisi musik saking [[Claude Debussy, Clair de Lune. Nanging, kanthi ilining wekdal Make Mine Music lajeng dipunwedalaken Clair de Lune ingkang dipungantosken déning satunggaling lagu ingkang énggal inggih punika Blue Bayou, ingkang dipunpentasaken déning penyanyi Ken Darby. Nanging, versi ingkang aslinipun inggih pérangan sagemenipun taksih dipuntengenaken kanggé dipun-ginakaken.

All the Cats Join In[besut | besut sumber]

Ing peérangan filem pérangan punika inggih kapeérang malih saking kalih pérangan ingkan dipunkontribusikaken déning Benny Goodman.

Without You[besut | besut sumber]

Ing pérangan filem punika inggih dipunketingalaken balada katresnan ingkang ical, ingkang dipunsekaraken déning Andy Russel.

Casey at the Bat[besut | besut sumber]

Fitur pérangan filem ingkang punika inggih ingkang dados tokohipun Jerry Colonna.

Two Silhouettes[besut | besut sumber]

Pérangan filem ingkang punika inggih nyariosaken kalih aksi nylametaken dhiri ingkang dipungambaralken inggih satunggaling penari ballet dancers, David Lichine lan Tania Riabouchinskaya, ingkang éwah ing wujud siluet ingkang dipunsukani background animasi lan karakter sanèsipun. Dinah Shore inggih ingkang nyekaraken lagu punika.

Peter and the Wolf[besut | besut sumber]

Pérangan filem ingkang punika inggih dipundamel animasi dramanipun ing taun 1936 déning musical composition lan déning Sergei Prokofiev, kanthi narasinipun dipunisi déning aktor Sterling Holloway.

After You've Gone[besut | besut sumber]

Pérangan punika inggih dipunisi malih déning fitur Benny Goodman lan orkestranipun ingkang mainaken satunggaling musik orkestra.

Johnny Fedora and Alice Blue Bonnet[besut | besut sumber]

Pérangan filem punika inggih nyariosaken bab Roman katresnan ingkang nyariaosaken kalih tiyang ingkang sami nandang katresna wonten ing cendhélanipun supermarket.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Al Sack and Disney". St. Petersburg Times (Times Publishing Company). 19 May 1946. k. 38. Dijupuk 18 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "Festival de Cannes: Make Mine Music". festival-cannes.com. Dijupuk 18 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)