Mahkota dewa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Woh makutha déwa

Wit Makutha Déwa utawa ing basa latiné (Phaleria macrocarpa) wisuwur kanthi mumpangat kanggo salah sijiné tuwuhan obat ing tlatah Indonésia. Wit makutha déwa asal-usulé saka tlatah Papua/Irian Jaya

Woh makutha déwa ngandut awerna jat kaya ta:

  • Alkaloid, asifat detoksifikasi kanthi mumpangat kanggo ngalisake racun kang ana ing awak
  • Saponin, mumpangate:
    • nolak baktèri lan tolak virus
    • ningkatake daya kebalé awak
    • ningkatake gairah
    • ngurangi kandhutan gula ing sajeroning getih
    • ngurangi padheté getih
Woh makutha déwa kang ana ing wit
  • Flavonoid
    • ngelancarake lakuné getih ing saujuré awak lan ncegah anané getih kang nyumbat ing pambuluh getih
    • ngurangi kandhutan kolesterol lan ngurangi tukulé gajih ing saujuré pambuluh getih
    • ngurangi tandha-tandha lelara jantung koroner
    • ngandut antiinflamasi (antiradang)
    • ngandut anti-oksidan
    • mbantu ngurangi rasa lara manawa kadadéan ing paredaran getih abuh
  • Polifenol

Dasa nama[besut | besut sumber]

  • Makuto Rojo
  • Makuto Ratu
  • Obat Déwa
  • Pau (Obat Pusaka)
  • Crown of God
  • Boh Anggota Dewan

Makutha Déwa kedadeyan saka:

  1. Oyod
  2. Wit
  3. Pang
  4. Godhong
  5. Kembang
  6. Woh
  7. Wiji

Rujukan[besut | besut sumber]

Pratélan pustaka[besut | besut sumber]