MBLAQ

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Infobox Band

MBLAQ
MBLAQ @ Cyworld Dream Music Festival 싸이월드 드림 뮤직 페스티벌 12.jpg
MBLAQ performing at the Cyworld Dream Music Festival, July 23, 2011 from left to right : Seungho (Leader), Cheondung, Lee Joon, Mir (Maknae), G.O
Pratélan latar wuri
Saka South Korea
Génre K-pop, Pop, dance, R&B
Mangsa akarya 2009–present
Labèl J.Tune Camp, Sony Music Entertainment Japan, JYP Entertainment
Sing magepokan Rain, Two X
Sana jaringan m-blaq.com (Korean), www.mblaq-aplus.jp (Japanese)
Anggota Seungho
G.O
Lee Joon
Cheondung
Mir
Tilas anggota Kim Sang-bae

Cithakan:Infobox Korean name/Musical artist

MBLAQ
MBLAQ @ Cyworld Dream Music Festival 싸이월드 드림 뮤직 페스티벌 12.jpg
MBLAQ performing at the Cyworld Dream Music Festival, July 23, 2011 from left to right : Seungho (Leader), Cheondung, Lee Joon, Mir (Maknae), G.O
Pratélan latar wuri
Saka South Korea
Génre K-pop, Pop, dance, R&B
Mangsa akarya 2009–present
Labèl J.Tune Camp, Sony Music Entertainment Japan, JYP Entertainment
Sing magepokan Rain, Two X
Sana jaringan m-blaq.com (Korean), www.mblaq-aplus.jp (Japanese)
Anggota Seungho
G.O
Lee Joon
Cheondung
Mir
Tilas anggota Kim Sang-bae
MBLAQ
엠블랙
Saka Korea Selatan
Génre Pop, dance, R&B
Mangsa akarya 2009 (2009)–sekarang
Labèl J.Tune Camp (Korea Selatan)
Sony Music Entertainment Japan (Jepang)
Sing magepokan Rain
Sana jaringan

m-blaq.com (Korea)

www.mblaq-aplus.jp (Jepang)
Anggota Seungho
G.O
Lee Joon
Thunder
Mir
Tilas anggota Kim Sang-bae
MBLAQ
Hangul 엠블랙
Alihaksara sing Disampurnakaké Embeullaek
McCune–Reischauer Empŭllaek

Cithakan:Contains Japanese text

MBLAQ (basa Korea: 엠블랙, basa Jepang: エムブラック; akronim kanggé Music Boys Live in Absolute Quality) inggih punika boyband ingkang kabéntuk déning Rain ing ngandap J.Tune Camp. Kapérang saking Seungho (leader, pemimpin vokal, pemimpin tari), G.O (vokal utama, pemimpin tari), Lee Joon (vokal, penari utama, visual), Thunder (vokal, pemimpin rapper, pemimpin tari, visual), lan Mir (rapper utama lan maknae). Ménika debut ing 9 Oktober 2009 ing konser Rain, Legend of Rainsm.

ing 14 Oktober 2009, ménika merilis album singel debut ingkang irah-irahan Just BLAQ ingkang nduduki puncak tangga lagu pintén-pintén musik online lan offline ing Korea kidhul.[1] Punika merilis album mini ingkang kawiwitan gadahi irah-irahan Y ing 19 Mei 2010 lan ing 10 Januari 2011, punika merilis album studio kawiwitan gadahi irah-irahan BLAQ Style.

Sejarah[besut | besut sumber]

2009: Just BLAQ[besut | besut sumber]

MBLAQ ingkang kawiwitan dipuntepangaken ing 21 September 2009 ing wanci nampilaken majalah Nylon saksampune ngelampahi tarinee ngantos taun.[2] Punika tampil ing konser Rain, Legend of Rainism. Punika nampilaken pinten-pinten lagu saking EP Just BLAQ lan kapanggih kaliyan pujian, kaliyan katah penonton ing konser lan fans ngingat punika dados DBSK saklajengipun.[3][4] Punika rilis teaser kangge lagu debut punika, "Oh Yeah" pada 12 Oktober 2009[5] lan video musik kebak ing 2 hari berikutnya. Bertepatan dengan video musik, debut album singel MBLAQ yang berjudul "Just BLAQ", dipunrilis ing dinten ingkang sami,[6] manggeni #1 ing pinten-pinten chart ing Korea Kidhul.[1] Dinten saklajengipun, punika ngelampahi debut ing Mnet M! Countdown mbeta lagu "Oh Yeah".[1] Ing wiwit Desember, punika ngelampahi debut ing Jepang, saksampune kinerja punika ngantos fan meet Rain. Kinerja punika nghasilaken sebuah film dokumenter ingkang dipunproduksi ing nginep ing Jepang.[7] saklajengipun wulan punika, kelompok punika dipunwiwiti promosi kang gemereka nindaklanjuti lagu, "G.O.O.D Luv". Kalih video musik ingkang dipunrilis: sebuah musik video 'boten resmi' sakderengipun video musik 'resmi', ingkang dipunrilis ing 10 Desember 2009.[8]

Ing 11 Mei 2011, Thunder ngungkapaken menawi mantan anggota Sang Bae ninggalaken grup amargi kesehatanipun ingkang buruk.[9] Thunder ugi ngendikan menawi piyambakipun namung gegayutan MBLAQ gangsal welas dinten sakderengipun debut punika, lan menawi piyambakipun nembe nyanyi lan ngetuk gesang kangge penampilan punika, suantenipun boten leres-leres tampil ing salah satunggaling lagu ingkang dipunrekam kangge Just BLAQ amargi kendala wekdal.[9]

2010: Y[besut | besut sumber]

Ing 19 Mei 2010, punika rilis album singel kaping kalih ingkang irah-irahipun Y, track dipunseat, dikompos, dipunproduseri lan dipunkoreograferi déning Rain.[10] Video musik kangge irah-irahan lagu, "Y", dipunrilis ing dinten ingkang sami ing tengahndalu saking teaser dipunrilis ing 6 Mei.[10][11] MBLAQ mengambil tempat #1 di M! Countdown pada 3 Juni 2010,[12] lan sampun kapilih dados Rookie Group ingkang sae kangge paruh kawiwitan taun 2010 ngelampahi vote ingkang dipunlampahi déning situs musik Bugs Korea, pikoleh 46% suanten.[13]

Ing 29 Desember 2010, MBLAQ rilis teaser kangge "Cry", ingkang badhe mlebet album studio kawiwitan punika BLAQ Style.[14]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "Rain's MBLAQ Makes Broadcast Debut". Korea Times. October 15, 2009. Retrieved October 17, 2009. 
  2. ^ Han Sang, Hee (September 20, 2009). "Rain to Reveal New Boy Band, 5-Member MBLAQ". Korea Times. Retrieved Des 6, 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  3. ^ Han Sang, Hee (October 11, 2009). "Rain Wows Fans in 'Legend of Rainism'". Korea Times. Retrieved October 19, 2009. 
  4. ^ Kim, Lynn (Des 06, 2012). "Idol Group MBLAQ to debut at Rain's Concert". Asia Economy. Retrieved October 17, 2009.  Check date values in: |date= (help)
  5. ^ (Koréa) "5인조 그룹 엠블랙(MBLAQ), 뮤직비디오 티저 공개~ ‘대박예감?!’". Seoul News. October 12, 2009. Retrieved Des 06, 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  6. ^ Kim, Lynn (October 15, 2009). "MBLAQ debut album sweeps music charts". Asia Economy. Retrieved Des 06, 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  7. ^ Kim, Lynn (December 2, 2009). "MBLAQ gears up for debut in Japan". Asia Economy. Retrieved March 4, 2010. 
  8. ^ Kim, Lynn (December 11, 2009). "MBLAQ to perform new single on "Music Bank"". Asia Economy. Retrieved March 4, 2010. 
  9. ^ a b (Koréa)"천둥 "'엠블랙' 1집에 목소리 없다" 최초 고백". Naver News. Des 12, 2012.  Check date values in: |date= (help)
  10. ^ a b Hong, Lucia; Jessica Kim (May 17, 2010). "MBLAQ to unveil full-length music video tomorrow on MTV". Asia Economy. Retrieved May 21, 2010.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)
  11. ^ Hong, Lucia (May 6, 2010). "MBLAQ to release teaser video for new single today". Asia Economy. Retrieved May 21, 2010. 
  12. ^ (Koréa) "엠블랙 ‘엠카’서 데뷔 첫 1위 ‘감격'". Newsen. June 3, 2010. 
  13. ^ (Koréa) "'시크돌' 엠블랙, 벅스 선정 '상반기 최고신인그룹". Nate News. July 8, 2010. 
  14. ^ "BLAQ Style album teaser music video released.". youtube.com. December 28, 2010. Retrieved February 2, 2012. 

Cithakan:MBLAQ Cithakan:JYP Entertainment

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MBLAQ&oldid=996360"