Mégan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Rock Dove
Dara megan
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Columbiformes
Kulawarga: Columbidae
Marga: Columba
Jinis: C. livia
Jeneng binomial
Columba livia
Gmelin, 1789[2]
Laladan sebaran

Dara Mégan (Columba livia) ya iku jinis dara, famili Columbidae. Jinis dara iki gampang titenane, ya iku nduwèni wulu endhas lan gulune erna klawu tuwa, mengkilat ijo utawa abang ing gulu, garis kadel werna ireng ing suwiwi lan pucuk buntut, lan wulu putih ing suwiwi sisih njero. Dara megan kang isih alasan nduwèni werna wulu awak klawu enom, dene kang lulut lan dadi ingon-ingone manungsa uga nduwèni werna variasi saka blirik ireng nganti semu ireng.

Nalika mabur

Dheskripsi awak[sunting | besut sumber]

Dara Megan diwasa awak dawane 29–37 cm, ambane suwiwi 62–72 cm. Dara kang isih alasan bobote 238-380 gram. Werna Wulu kaya kang wus kadheskripsi ing ndhuwur. Dara lanang lan wadon nduwèni praupan kang memper, senajan uga ana bedane.

variasi werna wulu

Papan urip[sunting | besut sumber]

Kewan iki urip ing laladan kang tenggar, lan ing alam umume mbangun susuh ing watu utawa karang. Asline tinemu ing Éropah, Afrika Lor lan Asia Kulon, banjur sumebar ing akeh papan. Populasine udakara 17-28 yuta ing Éropah.

Reprodhuksi[sunting | besut sumber]

Dara megan umume nduwèni sifat monogami, ngendhog cacah 2 lan diayahi déning dara lanang lan wadon.

Stages of life cycle[sunting | besut sumber]

  1. ^ {{{author}}} (2012). "Columba livia." {{{IUCN_Year}}} IUCN Red List of Threatened Species. IUCN {{{IUCN_Year}}}.
  2. ^ "Columba livia". Integrated Taxonomic Information System. Retrieved 2008-02-23. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mégan&oldid=1015722"