Mégan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rock Dove
Columba livia.jpg
Dara megan
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Columbiformes
Famili: Columbidae
Génus: Columba
Spésies: C. livia
Jeneng binomial
Columba livia
Gmelin, 1789[2]
Columba livia distribution map.png
Laladan sebaran

Dara Mégan (Columba livia) ya iku jinis dara, famili Columbidae. Jinis dara iki gampang titenane, ya iku duwé wulu endhas lan gulune erna klawu tuwa, mengkilat ijo utawa abang ing gulu, garis kadel werna ireng ing suwiwi lan pucuk buntut, lan wulu putih ing suwiwi sisih njero. Dara megan kang isih alasan duwé werna wulu awak klawu enom, déné kang lulut lan dadi ingon-ingone manungsa uga duwé werna variasi saka blirik ireng nganti semu ireng.

Nalika mabur

Dheskripsi awak[besut | besut sumber]

Dara Megan diwasa awak dawane 29–37 cm, ambané suwiwi 62–72 cm. Dara kang isih alasan bobote 238-380 gram. Werna Wulu kaya kang wus kadheskripsi ing ndhuwur. Dara lanang lan wadon duwé praupan kang memper, sanajan uga ana bedane.

variasi werna wulu

Papan urip[besut | besut sumber]

Kéwan iki urip ing laladan kang tenggar, lan ing alam umume yasa susuh ing watu utawa karang. Asline tinemu ing Éropah, Afrika Lor lan Asia Kulon, banjur sumebar ing akèh papan. Populasine udakara 17-28 yuta ing Éropah.

Reprodhuksi[besut | besut sumber]

Dara megan umume duwé sipat monogami, ngendhog cacah 2 lan diayahi déning dara lanang lan wadon.

Stages of life cycle[besut | besut sumber]

  1. ^ BirdLife International (2012). "Columba livia". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2012.1. International Union for Conservation of Nature. Dijupuk 16 July 2012. 
  2. ^ "Columba livia". Sistem Informasi Taksonomi Kaintegrasi. Dijupuk 2008-02-23.