Luciano Vietto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luciano Vietto
Luciano Vietto cropped.JPG
Vietto main ing Villarreal taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Luciano Darío Vietto
Tanggal lair (1993-12-05) 5 Dhésèmber 1993 (umur 25)
Papan lair Balnearia, Argentina
Dhuwur 1.74 m (5 ft 8 12 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia (on loan from Atlético Madrid)
Angka 8
Karir nom
2000–2008 Independiente Balnearia
2008–2010 Estudiantes
2010–2011 Racing Club
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2014 Racing Club 68 (18)
2014–2015 Villarreal 32 (12)
2015– Atlético Madrid 25 (3)
2016–2017Sevilla (silihan) 21 (6)
2018–Valencia (silihan) 3 (0)
Tim nasional
2013 Argentina U20 4 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 19 February 2013

Luciano Darío Vietto (pangucap cara Spanyol: [luˈsjano ðaˈɾi.o ˈβjeto];Cithakan:Efn-ua lair 5 Dhésèmber 1993) iku sawijining pemain bal-balan Argentina profésional pemain bal-balan sing main kanggo klub spanyol, Valencia ing silihan saka Atlético Madrid minangka striker.

Klub karir[besut | besut sumber]

Wiwitan karir[besut | besut sumber]

Vietto lair ing kutha cilik Balnearia ing Provinsi Cordova. Dhèwèké gabung kaliyan tim search Independiente de Balnearia ing umur pitung taun.

Ing umur 15, Vietto gabung Argentina Primera División klub Estudiantes,[1] nanging iki dirilis rong taun mengko. Salajengipun dipindhah kanggo Racing Club's akademi remaja, sawisé gagal nyoba ing Rosario Central.[2]

Racing Club[besut | besut sumber]

Ing taun 2011 Vietto mlebu kontrak profésional kang pisanan , lan karan nganti utama regu déning mènèjer Diego Simeone ing 25 oktober.[3] Dhèwèké gawé debut profésional ing dina iku, teka ing menit pungkasan lan asil akhir 1-1 nglawan Lanús.[4]

Vietto iki gawé debut kawitan ing 3 Sèptèmber 2012, damel satunggal gol profésional (lan kang page hat-trick) ing 3-1 ngarep suksès liwat San Martín de San Juan.[5] Kang dadi biyasa wiwitan ing Luis Zubeldía lan nyumbang karo 13 gol sak kampanye, minangka kang sisih mung rampung kalima.[6]

Sawisé narik kawigatèn kapentingan klub Eropa Liga klub Liverpool lan Serie A juara Juventus,[7] Vietto mlebu papat taun èkstènsi kontrak karo Racing ing 26 Maret 2013.[8]

Vietto muncul ing 35 cocog ing 2013-14, ing kaping lima. Highlights kalebu nahan ing 3-1 adoh menang marang Gimansia La Plata ing 2 November 2013.[9]

Prèstasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

  • UEFA Champions League: Runner-up 2015-16
Individu

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Pensión de Estudiantes de La Plata: Luicano Vietto" [Board of Estudiantes de La Plata: Luciano Vietto] (ing basa Spanyol). Pensión Del Pincha. 25 August 2008. Dijupuk 28 January 2018. 
  2. "Vietto, la joya de Racing, que estuvo cerca de dejar el fútbol" [Vietto, Racing's pearl, who almost left football] (ing basa Spanyol). Cancha Llena. 7 October 2012. Dijupuk 28 January 2018. 
  3. "Vietto para creer" [Vietto to believe] (ing basa Spanyol). Olé. 25 October 2011. Dijupuk 28 January 2018. 
  4. "Racing igualó con Lanús y está más lejos de Boca" [Racing draws with Lanús and is farther of Boca] (ing basa Spanyol). ESPN Deportes. 26 October 2011. Dijupuk 28 January 2018. 
  5. "Racing le ganó a San Martín y quedó a un punto de Boca" [Racing defeated San Martin and ended up a point behind Boca] (ing basa Spanyol). ESPN Deportes. 3 September 2012. Dijupuk 28 January 2018. 
  6. "Luciano Vietto – 2012 season". ESPN FC. Dijupuk 28 January 2018. 
  7. "Liverpool rival Juventus for Argentinian starlet Vietto". Daily Mail. 12 September 2012. Dijupuk 28 January 2018. 
  8. "Vietto acordó la extensión de su contrato con el club" [Vietto agreed to a contract extension with the club] (ing basa Spanyol). Racing Club's official website. 26 March 2013. Dijupuk 28 January 2018. 
  9. "Racing logró su segundo triunfo en fila frente a Gimnasia" [Racing achieved its second successive triumph against Gimnasia] (ing basa Spanyol). ESPN Deportes. 2 November 2013. Dijupuk 28 January 2018.