Lodeh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sayur lodeh abang
Sayur lodeh putih

Lodéh ya iku masakan saka sayur khas Indonésia.[1] Lodéh ya iku jangan kang populér lan wis ana wiwit jaman dhisik.[2] Saliyané nikmat uga bergizi. Ana warna-warna variasi ngenani lodéh, mligi ana ing bumbuné.[1] Lodéh ana kang nganggo santen kang warna putih lan ana uga kang santené warna abang.[1] Bahan-bahan kang sok dinggo gawé lodéh ana labu jipang, kacang dawa, térong, peté, témpé, lombok, jagung enom, lan santen.[1] Lodèh iki paling pas manawa dipangan bareng karo endhog asin lan iwak tongkol.[1] Jangan iki isiné warna-warna lan variasine akèh.[3] Jangan iki duwé kagunan kang akèh kanggo awak lan keséhatan.[4]

Bahané[besut | besut sumber]

Bahan kanggo gawé Lodéh: [5]

Carané gawé[besut | besut sumber]

Umebna santen banjur lebokna bumbu-bumbu kang wis diiris.[5] Sawisé iku godhong salam lan laos[5].Umbarké nganti umeb manèh.[5] Lebokna sayuran kaya jagung musa, labu siem, wortel, wiji melinjo lan ebi (urang garing)lan liya-liyané.[5] Masak nganti mateng lan campurna gula jawa lan uyah.[5] Kang terakhir Campurna godhong kobis lan godhong melinjo banjur enteni nganti kabèh mateng.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]