Lingonbéri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lingonberry mateng

{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/Cithakan:Taxonomy/Vaccinium|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}
Lingonberry
Vaccinium vitis-idaea 20060824 003.jpg
Vaccinium vitis-idaea var. vitis-idaea in reindeer lichen

Aman (NatureServe)
Klasifikasi ngèlmiah e
Unrecognized taxon (fix): Vaccinium
Spésies: Template:Taxonomy/VacciniumV. vitis-idaea
Jeneng binomial
Vaccinium vitis-idaea
L. 1753
Sinonim[1]

Vaccinium vitis-idaea ( lingonberry, partridgeberry, cranberry gunung utawa cowberry ) minangka shrub evergreen cendhak ing kulawarga heath sing woh-wohan sing bisa dipangan, asale saka alas boreal lan tundra Arktik ing saindenging Hemisfer Lor saka Eropa lan Asia nganti Amerika Utara. Lingonberry dijupuk ing alam liar lan digunakake kanggo ngiringi macem-macem panganan ing Northern Baltoscandia, [2] Rusia, Kanada lan Alaska . Budidaya komersial ditindakake ing AS Lor Kulon Pasifik [3] lan ing pirang-pirang wilayah liyane ing jagad iki. [4] Vaccinium vitis-idaea nyebar kanthi batang lemah kanggo mbentuk koloni klon kandhel. Akar sing langsing lan rapuh tuwuh saka batang lemah. Batang kasebut dibunderaké ing salib lan tuwuh saka 10 to 40 cm (4 to 16 in) ing dhuwur. Godhong tuwuh ganti lan bentuk oval, 5–30 mm (0.20–1.18 in) dawa, kanthi wates sing rada kenceng, lan kadang nganggo pucuk.

Kembang lan tunas enom
Kembang
Vaccinium vitis-idaea var. minus
Lingonberry jam ing roti panggang
Jam singonberry karo mustamakkara, panganan tradisional ing Tampere, Finlandia

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. The Plant List, Vaccinium vitis-idaea L.
  2. Åkerström, Lola Akinmade. "10 things to know about Sweden's food culture". 10 July 2012. Sweden.se. Diarsip saka sing asli ing 2012-07-12. Dibukak ing 26 August 2013.
  3. "Economic Evaluation of Lingonberry Production in Oregon" "Oregon State University Extension Service" Dec 2003
  4. Морозов, Олег (5 September 2017). Культура брусники обыкновенной (Vaccinium vitis-idaea L.): проблемы и перспективы. Litres. ISBN 9785457626317. Dibukak ing 1 April 2018 – via Google Books.