Menyang kontèn

Mustamakkara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mustamakkara kanthi senggol lingonberry
Mustamakkara kanthi senggol lingonberry, susu, lan sik

Mustamakkara ( Cithakan:Literal translation ) minangka salah sawijining sosis getih Finnish sing biasane dipangan nganggo selaiberry . Saiki kasedhiya ing akeh toko ing saindenging Finlan, nanging ditahan kanthi posisi istimewa lan khas Kota Tampere, Pirkanmaa . Mustamakkara paling apik yen dituku lan dipangan seger ing kios-kios pasar, lan dikirim kanthi panas ing kothak styrofoam saka pabrik langsung sawise dipanggang. Praktek khas gawe panas sosis yaiku digoreng wajan.[1] Mustamakkara dikenal wis dipangan wiwit abad kaping 17 lan umume dimasak ing geni cilik, ing wadhi panas utawa ing oven. Mustamakkara digawe kanthi nyampur daging babi, getih babi, rye remuk lan glepung, banjur diiseni ing usus kewan kaya umume sosis. Kaloro produsen utama panganan iki yaiku Tapola lan Savupojat

.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Matka mustan ytimeen – Kuka oikeasti olet, mörköpötkö?". Aviisi (ing basa Suomi). 2017-02-10. Diarsip saka sing asli ing 2023-10-17. Dibukak ing 2018-12-09.