Lenga kacang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lenga kacang

Lenga kacang yaiku lenga asalé saka kacang sing tuwuh ing lemah Arachis hypogea, kang duwe ganda lan rasa saka kacang-kacangan .

Lenga iki asring digunakake ing masakan Cina, Asia Kidul lan Asia Kidul kayata lenga jaetun sing digunakake ing Laut Tengah . Minyak kacang larang regane kumelun sing dhuwur kanggo minyak masak liyane. Komponen utama yaiku asam lemak, asam oleic (46,8% minangka olein), asam linoleat (33,4% minangka linolein), lan asam palmitik (10,0% minangka palmitin) [1] . Lenga iki uga duwe kandungan asam stearic, arachidonic asam, asam behenic, lignoceric asam lan asam lemak.

lenga kacang disuntak


Minyak kacang uga bisa digunakake kanggo nggawe sabun ing proses sing diarani saponification . Sabun sing asile lemes lan stabil.

Peanut Oil
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi3,699 kJ (884 kkal)
0 g
100 g
Saturasi17 g
Monosaturasu46 g
Polinirsaturasi32 g
0 g
Mineral
Sèng
(0%)
0.01 mg
Komponèn liyané
Cholesterol0 mg
Selenium0.0 mcg

Kadar lemak dapat bervariasi.
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

EnergiLemu100 g17 g- monounsaturated

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. United States Department of Agriculture data on peanut oil, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ choose peanut oil and then Oil, peanut, salad or cooking