Lee Donghae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Donghae
Donghae 2011.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban Donghae
Saka Seoul, Koréa Kidul
Génre K-pop, Dance-pop
Mangsa akarya 2005-sapunika
Labèl SM Entertainment
Sing magepokan Super Junior
SM Town

Lee Donghae, utawa kerep diarani mawa jeneng artisé Donghae, ya iku anggota Super Junior kang lair ana ing Mokpo, Jeollanam, Koréa Kidul, 15 Oktober 1986. Donghae ya iku anak ragil. Dhèwèké nduweni kakak lanang jenengé Lee Donghwa.[1]

Donghae melu audisi "SM Youth Best Contest 2001". Ana ing kontes iku Donghae dadi juara telu lan éntuk penghargaan "Best Outward Appearance". Saka kontes iku Donghae dikontrak déning SM Entertainment lan kepilih dadi salah siji murid training.[1]

Kurang luwih patang taun ditraining, Donghae debut bareng Super Junior taun 2005. Taun 2008, Donghae direkrut dadi anggota sub-grup Super Junior, Super Junior-M. Ora mung nyanyi lan nari, Donghae uga iso akting, ya iku dadi lakon ana ing pilem Mystery 6 (2006). Ing pilem iku, Donghae akting karo anggota Super Junior liya ya iku Choi Siwon.[1]

Profil Donghae[besut | besut sumber]

Profil saking Donghae ya iku:

  1. Asma asli: Lee Donghae
  2. Asma artis: Donghae
  3. Damel: Penyanyi, Aktor
  4. Tanggal lair: 15 Oktober 1986
  5. Papan lair: Jeolla, Mokpo, Korea Kidul
  6. Kebangsaan: Republik Korea
  7. Dhuwur: 175 cm
  8. Gol. Gethih: A
  9. Zodiak : Libra
  10. Pendidikan : Universitas Myongji
  11. Agensi : SM Entertainment
  12. Twitter : @donghae861015[2]

Serial Drama saka Donghae[besut | besut sumber]

  1. Mystery 6" (2006)
  2. Attack On The Pin-Up Boys (2007)
  3. Stage Youth (CCTV, 2009Cameo)
  4. It’s Okay, Daddy’s Girl (SBS, 2010)
  5. Extravagant Challenge (GTV, 2011)[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)www.wowkeren.com(dipuntingali tanggal 18 Juli 2012)
  2. ^ a b (id)www.koreanmaniac.com(dipuntingali tanggal 18 Juli 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lee_Donghae&oldid=991078"