Lecsó

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lecsó
Warm Colors- my Mom's Hungarian Lecsó cropped.jpg
A portion of Hungarian lecsó on a plate.
JinisStew
Panggonan asalHungary
Woworan pokokPeppers, tomatoes, onions, lard, salt, ground paprika
Buku masakan: Lecsó  Médhia: Lecsó

Lecsó ( Inggris: Lecho , /ˈlɛ/ LETCH-oh ; Basa Hungaria: lecsó    ; Ceko lan Slowak : lečo ; Jerman: Letscho  ; basa Polandia: leczo  ; Ruslan lan Basa Ukrania: лечо ) yaiku basa Hungaria [1] rasout utawa godhogan janganan sing kenthel kanthi bumbu mrico, tomat, bawang bombay, uyah, lan paprika lan / utawa lombok [2] minangka resep dhasar. Bawang lan mrica biasane tumis ing lard, lemak daging utawa minyak kembang matahari . Bawang putih uga bisa dadi bahan tradisional. Iki uga dianggep minangka panganan tradisional ing Ceko,[3] Slowakia [4] lan masakan Kroasia lan uga umum di Polen, Ostenrik, lan Israel .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Authentic Hungarian lecsó
  2. Gundel, Karoly (1992). Gundel's Hungarian cookbook. Budapest: Corvina. ISBN 963-13-3600-X. OCLC 32227400.
  3. Cooking Czech lečo recipe
  4. traditional Slovak food