Leche frita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Leches fritas
Leche frita.jpg
Panggonan asalSpain
Woworan pokokFlour, milk, sugar, cinnamon
Ènergi panganan
(per ajangan)
452[1] kcal
Buku masakan: Leches fritas  Médhia: Leches fritas

Leche frita (susu sing digorèng secara harfiah) minangka rasa khas Spanyol sing khas Spanyol sisih lor. Iki digawe kanthi masak glepung karo susu lan gula nganti dadi kenthel dadi adonan sing kuat banjur dipotong, digoreng lan disajik nganggo gelas gula lan bubuk kayu manis.

Minangka manis sing digawe ing omah, ana macem-macem variasi resep babagan cara nyiyapake lan nyedhiyakake leche frita . Kabeh padha duwe rasa mateni susu karo gula, teken kayu manis lan kadang semangat lemon . Ing mangkuk, glepung, gula lan kuning telur dicampur lan susu gula diwutahake. Campuran kasebut diaduk nganti kabeh wis dicampur kanthi apik. Ramuan iki banjur dimasak kanthi panas sedhengan nganti kenthel. Adonan sing digawe saiki bisa dicithak dadi bentuk bunder, persegi panjang utawa rhombical, digulung ing endhog aduk, ditutupi glepung banjur digoreng. Sadurunge disajikake, kaca nganggo gula lan disiram karo kayu manis.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Calorie Chart, Nutrition Facts, Calories in Food | MyFitnessPal | MyFitnessPal.com". www.myfitnesspal.com.