Layang Panama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nagara-nagara sing pulitisiné, pamongé, utawa mitrané kena prakara kabocoran kala 3 April 2016

Layang Panama[1] ya iku klumpukan layang wadi cacah 11,5 yuta sing digawé firma lan panyawisan jasa kongsi saka Panama, Mossack Fonseca. Layang iku isi rerincèn bab kongsi mancanagara cacah 214.000 punjul, kalebu rerincèn jatidhiri sing nyekel andhil sarta sing mimpin. Layang iku macak jeneng lelurah limang nagara — Argèntina, Islandhia, Arab Saudi, Ukraina, lan Uni Émirat Arab — sarta panggedhéning pamaréntah, sanak kadang, lan mitra pangareping pamaréntah 40 nagara liyané, kalebu Brasil, Cina, Perancis, Indhia, Malaysia, Mèksiko, Malta, Pakistan, Rusia, Aprika Kidul, Spanyol, Suriah, lan Britania Raya.[2] Éwadéné, Amérikah Sarékat ora ana awit sawenèh prajané wis kawentar ingaran swarganing pajeg, kaya ta Delaware, Nevada, dan Kapuloan Virgin.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]