Landhak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Landak)
Landhak
Landak Amerika Utara
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Synapsida
Ordo: Rodentia

Landhak (Rodentia) ya iku kéwan kang duwé rambut kang kandel lan bentuke arupa eri lancip. Landhak ditemoake ing Asia, Afrika, lan Amerika, ananging luwih akèh ditemoni ing wewengkon tropis. Landak minangka kéwan pengerat paling gedhé katelu, sawise kapibara lan berang-berang. Landak benruke rada bunder lan ora pati lincah yèn dibandingake karo tikus amarga rambut erine. Kéwan liya kang arupa ananging dudu kéwan pengerat ing antarane: landhak susu lan landhak semut (Echidna), kang uga dikenal kanthi jeneng "landak".

Landhak umume ya iku herbivora, seneng godhong, kayu, lan bageyan kulit kayu. amarga iki uga lanhdak dianggep dadi hamatanduran. Ewasemono, ana uga wong kang ndadeake landhak dadi bahan pangan[1]. Sate landak dadi sawijining panganan khas saka Kabupatèn Karanganyar.

Landhak kang biasa dikenal wong ya iku Hystrix, ananging umume landhak dianggo kanggo nyebut anggota saka suku/famili Erethizontidae (landhak Dunia Baru, marga: Coendou, Sphiggurus, Erethizon, Echinoprocta, lan Chaetomys) lan Hystricidae (landak Dunia Lama, marga: Atherurus, Hystrix, lan Trichys).

Klasifikasi elmiah[besut | besut sumber]

Hystrix longicauda saka Sumatera
Landak Amerika Utara

Bangsa Rodentia

Catatan Sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Landhak&oldid=1080544"