Landhak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Landak)
Jump to navigation Jump to search
Landhak
PorcupineCabelasSpringfield0511.jpg
Landak Amérika Utara
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Synapsida
Ordho: Rodentia

Landhak (Rodentia) ya iku kéwan kang duwé rambut kang kandel lan wujudé arupa eri lancip. Landhak tinemu ing Asia, Afrika, lan Amérika, nanging luwih akèh ditemoni ing wewengkon tropis. Landak minangka kéwan pengerat gedhé dhéwé katelu, sawisé kapibara lan berang-berang. Landak benruke rada bunder lan ora pati lincah yèn dibandingake karo tikus amarga rambut erine. Kéwan liya kang arupa nanging dudu kéwan pengerat ing antarané: landhak susu lan landhak semut (Echidna), kang uga dikenal kanthi jeneng "landak".

Landhak racaké ya iku hèrbivor, seneng godhong, kayu, lan pérangan kulit kayu. amarga iki uga lanhdak dianggep dadi hamatanduran. Ewasemono, ana uga wong kang ndadeake landhak dadi bahan pangan[1]. Sate landak dadi sawijining panganan khas saka Kabupatèn Karanganyar.

Landhak kang biyasa dikenal wong ya iku Hystrix, nanging racaké landhak dianggo kanggo nyebut anggota saka suku/famili Erethizontidae (landhak Dunia Baru, marga: Coendou, Sphiggurus, Erethizon, Echinoprocta, lan Chaetomys) lan Hystricidae (landak Dunia Lama, marga: Atherurus, Hystrix, lan Trichys).

Klasifikasi elmiah[besut | besut sumber]

Hystrix longicauda saka Sumatera
Landak Amérika Utara

Bangsa Rodentia

Catatan Sikil[besut | besut sumber]