Kupu johar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kupu johar
Mottled Emigrant (Catopsilia pyranthe) mating in Hyderabad, AP W IMG 9455.jpg
Kupu johar
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Lepidoptera
Famili: Pieridae
Génus: Catopsilia
Spésies: C. pyranthe
Jeneng binomial
Catopsilia pyranthe
(Linnaeus, 1758)

Kupu Johar (Catopsilia pyranthe) ya iku jinising kupu ukuran tanggung kang tinemu ing Asia Kidul, Asia Kidulwetan lan sapérangan Australia. Spesieskupu liya kang duwé rupa kang saèmpèr ya iku Eurema hecabe, kalebu wujud uler lan enthungé.

Kupu iki duwé warna ijo semu kuning pucet.

Life history[besut | besut sumber]

Uler Johar

Kupu johar ngendhog lan ulere mapan ing tanduran kaya ta wit johar lan kang saemper kaya dénéCassia spp. (e.g. C. fistula; C. javanica[1] or C. roxburghii;[2] C. bakeriana), Gnidia glauca,[3] Senna spp. (e.g. S. alata; S. auriculata; S. garrettiana), Crotalaria spp., Ormocarpum cochinchinense, Sesbania spp. and Colocasia.[4]

Endhog kupu johar netes nganti tekané diwasa watara 28-29 dina sahéngga ing setaun bisa ana 11-12 génerasi. [5]

Uleré dawa, kasar tanpa rambut, ijo kathi garis putih lan ireng ing sisih kiwa-tengen, kayadené uler saka Eurema hecabe nanging luwih gedhé "[6]

Enthunge warna ijo kanthi garis lateral kuning, uga luwih gedhé tinimbang enthung saka Eurema hecabe[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ = C. javanica L.
  2. ^ = C. javanica sensu Bojer
  3. ^ Kunte, K. 2006. Additions to known larval host plants of Indian butterflies. J. Bombay Nat. Hist. Soc. 103(1):119-120
  4. ^ Gaden S. Robinson, Phillip R. Ackery, Ian J. Kitching, George W. Beccaloni AND Luis M. Hernández HOSTS - a Database of the World's Lepidopteran Hostplants [1] Accessed September 2006
  5. ^ J. B. Atluri, S. P. Venkata Ramana and C. Subba Reddi 2004 Ecobiology of the tropical pierid butterfly Catopsilia pyranthe. Current Science 86(3) [2]
  6. ^ a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng bingham