Colocasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Colocasia
Inhamechines1.jpg
Colocasia gigantea (Giant taro)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Alismatales
Famili: Araceae
Génus: Colocasia
Schott
Species

See text.

Colocasia iku sawijining génus saka enem nganti wolu spésies tuwuhan kembang saka famili Araceae (tales-talesan) asal saka tlatah tropis Polynesia lan Asia kidul-wétan (Wagner, Herbst, and Sohmer, 1999). Jeneng umum kuping gajah utawa Elephant-ear, utawa "Taro" jeneng iki uga dipigunakaké déning sawetara jinis Araceae godhong amba, mligi Xanthosoma lan Caladium.

Tuwuhan iki kagolong tuwuhan kang awèt urip ora usum-usuman (perennial plant) kanthi oyot wujud uwi kang gedhé ing jero lemah. Godhongé amba utawa amba banget, dawané watara 20–150 cm, awangun ati utawa godhong waru. Tuwuhan kuping gajah iki jenengé njupuk saka wangun godhongé kang mèmper kuping utawa tamèng.

Spesies Colocasia

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Wagner, W. L., D. R. Herbst, and S. H. Sohmer. 1999. Manual of the Flowering Plants of Hawai‘i. Revised edition. Vol. 2. University of Hawai‘i Press/Bishop Museum Press. p. 1357.

Pranala njaba[besut | besut sumber]