Colocasia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Colocasia
Colocasia gigantea (Giant taro)
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Alismatales
Kulawarga: Araceae
Marga: Colocasia
Schott
Species

See text.

Colocasia iku sawijining genus saka enem nganti wolu spesies tanduran kembang saka famili Araceae, asal saka tlatah tropis Polynesia lan Asia kidul-wétan (Wagner, Herbst, and Sohmer, 1999). Jeneng umum kuping gajah utawa Elephant-ear, utawa "Taro" jeneng iki uga dipigunakaké déning sawetara jinis Araceae godhong amba, utamané Xanthosoma lan Caladium.

Tanduran iki kagolong tanduran kang awèt urip ora usum-usuman perennial plant kanthi oyot uwi kang gedhé ing jero lemah. Godhongé amba utawa amba banget, dawané watara 20–150 cm, awangun ati utawa godhong waru. Tanduran kuping gajah iki jenengé njupuk saka wangun godhongé kang mèmper kuping utawa tamèng.

Spesies Colocasia

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  • Wagner, W. L., D. R. Herbst, and S. H. Sohmer. 1999. Manual of the Flowering Plants of Hawai‘i. Revised edition. Vol. 2. University of Hawai‘i Press/Bishop Museum Press. p. 1357.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Colocasia&oldid=1000396"