Colocasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Colocasia
Inhamechines1.jpg
Colocasia gigantea (Giant taro)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Alismatales
Famili: Araceae
Génus: Colocasia
Schott
Species

See text.

Colocasia iku sawijining genus saka enem nganti wolu spesies tanduran kembang saka famili Araceae, asal saka tlatah tropis Polynesia lan Asia kidul-wétan (Wagner, Herbst, and Sohmer, 1999). Jeneng umum kuping gajah utawa Elephant-ear, utawa "Taro" jeneng iki uga dipigunakaké déning sawetara jinis Araceae godhong amba, utamané Xanthosoma lan Caladium.

Tanduran iki kagolong tanduran kang awèt urip ora usum-usuman perennial plant kanthi oyot uwi kang gedhé ing jero lemah. Godhongé amba utawa amba banget, dawané watara 20–150 cm, awangun ati utawa godhong waru. Tanduran kuping gajah iki jenengé njupuk saka wangun godhongé kang mèmper kuping utawa tamèng.

Spesies Colocasia

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Wagner, W. L., D. R. Herbst, and S. H. Sohmer. 1999. Manual of the Flowering Plants of Hawai‘i. Revised edition. Vol. 2. University of Hawai‘i Press/Bishop Museum Press. p. 1357.

Pranala njaba[besut | besut sumber]