Caladium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Caladium
Fancy-leaved caladium
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Alismatales
Kulawarga: Araceae
Marga: Caladium
Species

See text.

Caladium iku genus tanduran saka famili Araceae. Tanduran iki sering dikenal kanthi jeneng umum kkuping gajah utawa elephant ear, (padha karo jeneng tanduran kang sajinis ya iku Alocasia, Colocasia, lan Xanthosoma), Heart of Jesus,[1] lan Angel Wings. Ana luwih saka 1000 jinis Caladium bicolor tanduran kang asliné saka Amérika Kidul.[2]

Genus Caladium kalebu pitu spesies, kang asli Brazil lan tlatah saubengé Amérika Kidul lnd Amérika Tengah. Tanduran iki tuwuh ing alas lan pèrèng kali lan ing mangsa panas mati sawetara (dormant). Tanduran kang tuwuh ing alam (liar) dhuwuré bisa ngati 40–90 cm, kanthi godhong kang amba lan dawané 15–45 cm.

Spesies

Gallery[sunting | besut sumber]

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Caladium&oldid=1000442"