Caladium

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Caladium
Brandywine1.jpg
Fancy-leaved caladium
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Alismatales
Famili: Araceae
Génus: Caladium
Species

See text.

Caladium iku génus tanduran saka famili Araceae. Tanduran iki sering dikenal kanthi jeneng umum kkuping gajah utawa elephant ear, (padha karo jeneng tanduran kang sajinis ya iku Alocasia, Colocasia, lan Xanthosoma), Heart of Jesus,[1] lan Angel Wings. Ana punjul 1000 jinis Caladium bicolor tanduran kang asliné saka Amérika Kidul.[2]

Genus Caladium kalebu pitu spésies, kang asli Brazil lan tlatah saubengé Amérika Kidul lnd Amérika Tengah. Tanduran iki tuwuh ing alas lan pèrèng kali lan ing mangsa panas mati sawetara (dormant). Tanduran kang tuwuh ing alam (liar) dhuwuré bisa ngati 40–90 cm, kanthi godhong kang amba lan dawané 15–45 cm.

Spesies

Gallery[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]